28 / 03 / 2024

Koreli tavukçu BBQ İstanbul'da 50 restoran açacak

Koreli tavukçu BBQ İstanbul'da 50 restoran açacak

Kore'de bin 850 restoranlık zincire sahip, 46 ülkede faaliyet gösteren kızarmış tavuk zinciri BBQ Türkiye'de 50 restoran açacak



Kore'de bin 850 restoranlık zincire sahip, 46 ülkede faaliyet gösteren kızarmış tavuk zinciri BBQ Türkiye'ye girdi. Şanlıurfalı tekstilci Roder Şirketler Grubu'nun ilk gıda yatırımı olacak restoran zincirinin ilk halkası Beyoğlu'nda açıldı. Markanın yöneticisi Yılmaz Can, "İkinci şubesi Bağdat Caddesi'nde olmak üzere franchise ile İstanbul'da 50 restoran açacağız" dedi. Koç Grubu'nda yöneticilik yaptıktan sonra ticaret yapmak için Hong Kong'a yerleştiğini belirten Can, Roder Şirketler Grubu'nun sahipleri Üçer ailesiyle de ticaret yaparken tanıştığını söyledi. "Aile gıda işine girmek için BBQ'yu Türkiye'ye getirmek istedi ve ben aracı oldum" diyen Can, Türkiye'de zaten büyük fast food zincirleri olduğunu Türkiye'ye BBQ gibi büyük bir markayla girme kararı aldıklarını söyledi.

2 MİLYON DOLAR YATIRDI
275 metrekare büyüklüğündeki Beyoğlu restoranı için 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını dile getiren Can, bundan sonraki restoranların daha küçük metrekarelerde açılacağını ağırlıklı olarak eve servise yükleneceklerini söyledi. Can, "Hong Kong'daki yapılanma yüzde 80 eve servis şeklinde. Biz de altyapıyı oturttuktan sonra eve teslim işine odaklanacağız. 25 çeşit menü ile servis yapacağız" dedi.
Sabah


Geri Dön