26 / 04 / 2024

Hazine adına tescil edilmemiş araziler mecliste!

Hazine adına tescil edilmemiş araziler mecliste!

6831 sayılı Kanun kapsamında orman idaresi adına kayıtlı olup henüz Hazine adına tescil edilmemiş olan araziler meclis gündemine taşındı. MHP'li Karakaya konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP  Ankara  Milletvekili Mevlüt Karakaya, 6831 sayılı Kanun kapsamında orman idaresi adına kayıtlı olup henüz Hazine adına tescil edilmemiş olan arazilerle ilgili davalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Karakaya, şu açıklamalarda bulundu: ''6831 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine dayanarak Orman İdaresinin üstüne kayıtlı olup henüz adına tescil edilmemiş olan araziler ile ilgili davalar söz konusudur.

a) Bu arazilerden Orman İdaresi ve Hazine arasında halen ilk derece mahkemelerinden görülmekte olan davalar vardır.

b) İlk derece mahkemelerinde Hazine lehine sonuçlanmış fakat Orman idaresinin istinaf mahkemelerine taşıdığı davalar vardır.

c) İstinaf mahkemelerinde Hazine lehine sonuçlanmış fakat Orman idaresinin Yargıtay'a taşıdığı davalar vardır.'' diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya'nın soruları:
1- 6831 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine tanımlanmış olan, hazinenin üstüne kayıtlı olup orman sınırları dışına çıkmış ya da çıkarılacak ne kadar alan vardır?

2- Orman idaresinin üstüne kayıtlı olup henüz Hazine adına tescil edilmemiş olan araziler daha çok hangi bölgelerdedir ve miktardadır?

3- Bu arazilerden Orman idaresi ve hazine arasında halen ilk derece mahkemelerinde görülmekte olan kaç dava mevcuttur?

4- İlk derece mahkemelerinde Hazine lehine sonuçlanmıl fakat Orman idaresinin istinaf mahkemelerine taşıdığı kaç dava devam etmektedir?

5- İstinaf mahkemelerinde Hazine lehine sonuçlanmış fakat Orman idaresinin Yargıtay'a taşıdığı davalar kaç adettir?


Geri Dön