25 / 04 / 2024

Hazine arazisi fırsatı için son gün!

Hazine arazisi fırsatı için son gün!

Hazine’ye ait 3.4 milyar metrekarelik tarım arazisinin kira bedelinin yarı fiyatına 10 sene süreyle çiftçilere kiralanması için başvurular bugün sona eriyor.



Yerli üretimin artırılması için Hazine’ye ait tarım arazileri uygun koşullarda çiftçilere kiralanacak. Araziyi satın alma fırsatı da veren uygulama kapsamında başvurular bugün sona eriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında yürütülen çalışmalar kapsamında 100 bin 4 çiftçi başvuruda bulundu. Buna göre, bin 793 taşınmaz çiftçilere kiralandı. 

3 milyar 400 milyon metrekare arazi kiralanacak

Yaklaşık 218 bin çiftçinin faydalanması planlanan uygulama kapsamında, 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden, 10 yıla kadar kiralanması planlanıyor. 

Milli Emlak Müdürlükleri tarafından yapılan tespit sonucunda kiralama uygulaması için bu arazilerin 31 Aralık 2017’den önce 3 yıl süreyle kullanılmış olması gerekiyor.  

Taksitli satış sözleşmesi 

Satış bedeli taşınmazın rayiç bedelinin tamamı olacak. Peşin veya taksitle ödenme yapılması durumunda bu bedelin yüzde 20’si yapılacak yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde ödenecek.  Taksit dönemleri, hak sahiplerinin talebi dikkate alınarak belirlenecek ve taksitli satış sözleşmesi düzenlenecek.

En çok başvuru Adana'dan

81 ilin tamamından başvuru alınan uygulamaya en çok talep Adana'dan geldi. Adana'yı 7 bin 309 başvuruyla Hatay, 4 bin 920 başvuruyla İzmir, 4 bin 662 başvuruyla Mersin ve 4 bin 580 başvuruyla  Ankara  takip etti.

Hazineye ait bin 793 arazi çiftçilere kiralandı!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön