28 / 03 / 2024

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar TBMM'de!

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar TBMM'de!

Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerler meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''MHP Kayseri Milletvekili Bakanlığınızca yayımlanan 400 sıra sayılı “Milli Emlak Genel Tebliği” kapsamında Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin tarımsal üretim yapılmak üzere, taşınmazın bulunduğu köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan veya o köyde/mahallede ikamet eden topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere, bunların talep etmemesi halinde diğer gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilmesine ilişkin bir çalışma başlatılacaktır'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1. Kayseri il ve ilçelerindeki Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin  hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler tespit edilmiş midir? 
2. Tespit edildiyse ilçeler bazında bu yerler nerelerdir? Toplam büyüklüğü ne kadardır? 
 


Geri Dön