24 / 04 / 2024

Hazır mutfak sektörü 1.5 milyon TL'ye ulaştı!

Hazır mutfak sektörü 1.5 milyon TL'ye ulaştı!

Mutfakların sadece yemek pişirilen yerlerden çıkıp, aynı zamanda ailelerin evlerinde çok daha fazla zaman geçirdikleri mekanlar haline gelmesi hazır mutfak sektörünün 1.5 milyon TL'ye ulaşmasını sağladı



Hazır mutfaklarda modern tasarımlar ön plana çıkarken, siyah, beyaz ve gri tonları tercih ediliyor. Merdivenaltı üretimin önemli sorun olduğu sektörde markalı mutfakların oranı yüzde 15'te kalıyor. Türkiye'de eski mutfakların yenileme süresi de 15-20 yıl arasında değişirken, inşaat sektöründeki canlanmanın sektördeki büyümeyi daha da hızlandıracağı öngörülüyor.

Pazar büyüyor
İnşaat sektörünün gelişmesi ile Türkiye'de hazır mutfağa olan talep artıyor. Özellikle büyük inşaat firmaları projelerinde mutfağa özel bir önem verdiğini ifade eden Gürel, "Çünkü mutfak, günümüzde evin yemek yapılan bölümü olmanın ötesinde, ailecek vakit geçirilen hatta konukların ağırlandığı bir fonksiyona sahip. Bir bakıma modem hayat tarzının mutfaklardaki temsilcisi olan bu trendi yaratan ise mutfak mobilyalarının geçirdiği değişim. Yeni mutfak tasarımlarının kullanılan malzeme ve fonksiyon açısından salon mobilyalarından pek farkı yok. Pazar giderek büyüyor" şeklinde konuştu.

Hürriyet


Geri Dön