18 / 04 / 2024

Health Plus İstanbul projesi dünyanın gündeminde!

Health Plus İstanbul projesi dünyanın gündeminde!

Marka kent İstanbul bir kez daha dünyanın gündeminde. 2010 yılında Kültür Başkenti, 2012 yılında Spor Başkenti olan İstanbul, şimdi de Dünya Sağlık Turizminin Başkenti olma yolunda dev bir adım attı...





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, dünya başkenti olma vizyonu ile hazırlanan “Sağlık Turizmi Başkenti İstanbul / HEALTH PLUS İSTANBUL” projesi ile İstanbul’un sağlık turizminde önemli bir cazibe merkezi haline getirilerek küresel bir destinasyon olması amaçlanıyor.


Bu Kent İyi Gelir!


“Bu Kent İyi Gelir!” / “This city heals you!” sloganıyla uluslararası 600 milyon sağlık turistini hedef alan HEALTH PLUS İSTANBUL projesinin kapanış toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Tanıtım ve İletişim Çadırı’nda gerçekleştirildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı  (İSTKA) tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı çerçevesinde fonlanan projesinin kapanış toplantısına, kamu kurumları, özel sağlık işletmeleri ve turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.


Cazibe merkezi İstanbul için tarafsız çatı kuruluş


Sağlık Turizmi Başkenti İstanbul / HEALTH PLUS İSTANBUL projesinin lideri olarak, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir yaptığı selamlama konuşmasında; ülkemizde uluslararası düzeyde sağlık turizmine katkı sağlayabilecek güçlü ve bağımsız/nötr  bir kuruluş ihtiyacı bulunduğunu ve  hastane-otel-ulaşım-turizm dörtlüsünü bir araya getirebilecek bir otoritenin varlığının  İstanbul özelinde ülkemiz adına çok bir ciddi turizm geliri getireceğinin altını çizdi. 


Sağlık Turizm Başkenti İstanbul Projesinin ortağı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve yine iştirakçileri olan Sağlık A.Ş, İstanbul İl Özel İdaresi, Türkiye Sağlık Vakfı, Türk Hava Yolları, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım yönetici ve çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Özdemir, toplantıyı bir kapanış değil bir açılış toplantısı olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.


Health Plus İstanbul projesi’nin ortağı olan İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç da, proje kapsamında oluşturulan Health Plus İstanbul marka ve platformunun, örnek bir model olacağını söyledi. 1994 yılından bu yana, Türkiye’de belediyecilik hizmetinin büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirten Saraç, İBB Belediye Başkanımız Kadir Topbaş dönemiyle üst seviyeye çıktığını ve bu projeyle de İstanbul’un hak ettiği gibi Dünya Sağlık Başkenti olacağına inandığı belirtti.


İstanbul sadece bölgesel değil, dünyanın sağlık başkenti!


Sürdürülebilirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. tarafından sağlanacak olan HEALTH PLUS İSTANBUL projesinin koordinatörü Medina Rohan Karabıyık, yaptığı proje sunumunda; sağlık turizmi sektörünün bütün aktörlerini bir çatı altında toplayacak, hastane ve turizm acentelerine eşit mesafede, yurtdışında da güven telkin edecek bir kuruluşa büyük görev düştüğünü, bu noktada merkezi hükümetin Sağlık Turizmini desteklemeye yönelik faaliyetleri ile paralel bir yürütülen HEALTH PLUS İSTANBUL projesinin, gerek zamanlama gerekse vizyonu itibariyle bu misyonu layıkıyla yerine getirmeye aday durumda olduğunu ifade etti.


Health Plus İstanbul projesi sektörde büyük heyecan yarattı


Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Dr. Cevat Şengül: “Projeyi ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Sonrasında bütün detayları öğrendim. Heyecanım daha da arttı. İstanbul’un sağlık turizm ile ilgili artıları çok fazla, ama yatırımcı ve iş adamı olarak iyi yönlere elde var bir demeyi önemsiyoruz ama mükemmele ulaşmak için yapmamız gerekenlere de odaklanmamız gerekir.” dedi.

 

Sağlık turizminin sektörünün tüm aktörleri tek çatı altında birleşmeli


Sağlık A.Ş Genel Müdürü Dinçer Çetintaş; “İstanbul önemli bir marka, 2004 yılından beri çok ciddi sağlık yatırımları yapılıyor. Bugüne kadar spor ve kültür alanında İstanbul’umuza çok şeyler yapıldı. Sağlık alanında neler yapabiliriz, sağlık kuruluşlarına nasıl faydamız olur, diye düşünürken bu proje ortaya çıktı. Bir bebek proje şu anda, yürümeye yeni başlayacağız, herkesin katkılarını bekliyoruz” dedi.


Sosyal Medyada etkin tanıtım


Programda, proje kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile eşgüdümlü hazırlanmakta olan web portalı ve çağrı merkezinin dört dilde ve 7/24 yurtdışından İstanbul’a tedavi olmak için gelmek isteyen hastalara hizmet vereceği açıklandı.


HEALTH PLUS İSTANBUL platformunun tanıtım filminin, proje iştirakçisi  de olan Türk Hava Yolları’nın yurtdışı uçuşlarında gösterileceği ve uçağın koltuk arkası ekranlarında HEALTH PLUS İSTANBUL portalına link verileceği belirtilen programda, portalın sosyal medya entegrasyonun ve editoryal çalışmasının da dört dilde yapılarak İstanbul’un sağlık turizminde de küresel marka değerinin oluşmasında katkı sağlanacağı vurgulandı.


İBB




Geri Dön