23 / 04 / 2024

Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz!

Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yaptığı açıklamada, "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında gerçekleştirilen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasında, çevre ve şehircilik konularına büyük önem verdiklerini ve şehirleri geleceğe taşıyacak yeni projelerle gelecek nesillere "yeşil ve huzurlu" bir ülke bırakma hedefinde olduklarını söyledi.

Sorumluluklarının sadece Türkiye'deki şehirleri kapsamadığını, dünyada terör, şiddet ve baskı nedeniyle evlerinden ayrılanların hepsine yardımcı olabilmek için çalıştıklarını belirten Karaaslan, "Çevreyi siyasete alet edenlerin, protesto aracı haline dönüştürmeyi alışkanlık haline getirenlerin asıl niyetinin çevre olmadığının farkındayız. Biz diyoruz ki ezelden çevreciyiz." dedi.

Karaaslan, Türkiye'nin şehircilik ve çevre sorunlarını tespit etmek için "Kadın ve Şehir", "Çocuk ve Şehir", "Engelsiz Şehir", "Çevre Dostu Şehir", "Kültür ve Sanat Dostu Şehir" başlıklarında tüm tarafları buluşturan çalıştaylar düzenlendiğini dile getirerek, bu çalışmalardan birinde Muhammet isimli Suriyeli bir çocuğun, "Benim hayalimdeki şehir, ailemle birlikte güven içinde yaşayabileceğim bir evdir." sözünü hiç unutamadığını söyledi.

Ekonomik İşler Başkanlığı'yla yeşil istihdam, yeşil bina gibi kavramlar üzerinden iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki politikalara destek verdiklerini söyleyen Karaaslan, çevreyi şehirden bağımsız görmediklerini ve bu bütünlüğü korumak için çalıştıklarını belirtti.

Karaaslan, AK Parti olarak konuyu daha geniş kapsamlı ele aldıklarını söyleyerek, "Biz çevreyi sadece koruma perspektifiyle değil, sürdürülebilirlik perspektifinde geliştirmeyi, düşük emisyonla kalkınma stratejileri, biyolojik çeşitliliğin ve ekolojik dengenin korunması, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, atık yönetimi gibi çok farklı başlıkta ele alıyoruz." diye konuştu.


- "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz"

İnsanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olduklarını ve geleceğe yönelik eser üretmek konusunda iddialı olduklarını dile getiren Karaaslan, "Mimarlık yalnızca bir meslek değildir. İçinde sanatı, felsefeyi, düşünceyi barındırmayan mimar ancak dört duvar yapılar üretirken, düşünce dünyasını ve bakış açısını hayata geçiren bir mimar nesil ve zaman sınırlarının ötesine geçerek ilham kaynağı olmaya devam eder. " değerlendirmesini yaptı.

Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da topluma çevre bilinci aşılamadaki katkıları, çevreci politikalara desteği ve Millet Bahçeleri gibi büyük projeleri hayata geçirmedeki gayretleri için teşekkür etti.

Yerel seçimlerde sadece partilerin ya da adayların değil, "şehirlere karşı bakış açılarının" da yarışacağını dile getiren Karaaslan, "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz." dedi.


Geri Dön