25 / 04 / 2024

Hendek'teki Tip Ev Projesi yoğun ilgi görüyor!

Hendek'teki Tip Ev Projesi yoğun ilgi görüyor!

Hendek Belediyesi'nin yöresel mimari dokunun korunması amacıyla hazırladığı 'Tip Ev Projesi'ne bölge halkının ilgisi yoğun oldu.



Hendek Belediyesi'nin yöresel mimari dokunun korunması amacıyla hazırladığı 'Tip Ev Projesi'ne bölge halkının ilgisi yoğun oldu. 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, "Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz" dedi. Büyükşehir Yasasının 3. Maddesi kapsamında Hendek'te köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 8 alternatifli ev projesi Hendeklilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. 


ÜCRETSİZ PROJE DESTEĞİ 

Hendek Belediyesi'nin başlattığı tip projesi sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf sağladığı belirtildi. 


YÖRESEL KÜLTÜR YAŞATIACAK 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden temin edilebileceğini söyledi. Başkan Püsküllü; "Bizler, kültürünü her daim, her fırsatta yaşayacak şekilde hareket eden, kıyafetlerimizden hareketlerimize kültürümüzü, adetlerimizi hep yaşayan insanlarız. Fakat geçmişimizle bağımız ne kadar köklü olsa da en büyük eksikliğimiz onlara aynı derecede günümüze taşımamamızdır. Bu eksikliğin bilinciyle mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri yere getirmek istiyoruz" diye konuştu. 



Akşam Haberleri Gazetesi 


Geri Dön