26 / 04 / 2024

Hep İstanbul Evleri'nin temeli atıldı!

Hep İstanbul Evleri'nin temeli atıldı!

Petrol fiyatlarının değer kaybetmesi nedeniyle Azerbaycan, Kazakistan, Irak gibi ülkelerin bazı yatırımlarını askıya alması ya da iptal etmesi, bu pazarlarda faaliyet gösteren Türk müteahhitleri yeni arayışlara yöneltiyor.




Petrol fiyatlarının değer kaybetmesi nedeniyle Azerbaycan, Kazakistan, Irak gibi ülkelerin bazı yatırımlarını askıya alması ya da iptal etmesi, bu pazarlarda faaliyet gösteren Türk müteahhitleri yeni arayışlara yöneltiyor. Yurtdışında ağırlıklı olarak Azerbaycan’da iş yapan Tekfen Grup Şirketler Başkanı ve CEO’su Osman Birgili, bu nedenlerden dolayı konsantrasyonlarını Türkiye’ye çevirdiklerini söyledi.

 

İhaleleri inceliyor 

Tekfen Gayrimenkul Geliştirme’nin İstanbul Esenyurt’ta geliştirdiği HEP İstanbul projesinin temel atma törenine katılan Osman Birgili, grubun hedefleri hakkında konuştu. Birgili, “Ağırlıklı olarak doğalgaz ve petrol zengini ülkelerde faaliyet gösteriyoruz. Burada bir yavaşlama, mevcut projeleri ağırdan alma gibi davranışlar var. Irak ve Azerbaycan’da duraklamalar var ancak elimizi eteğimizi çekmeyeceğiz. Kazakistan, Umman ve Fas üçgeni bizim için biraz daha daralacak. Konsantrasyonumuzu Türkiye’ye çevirdik. TANAP, Star Rafinerisi, 3’üncü köprü bağlantı yolları projeleri var. Seçimden sonraya ertelenen ihaleleri gözlüyoruz” diye konuştu.

 

Emlak sektöründe yükselme beklediklerini anlatan Osman Birgili, “Emlağı bugüne kadar ihmal ettik. Ancak HEP İstanbul projesiyle tekrar başladık. Bununla birlikte Rönesans Grubu ile birlikte  İzmir  Bayraklı’da eşit ortaklıkta bir proje daha geliştireceğiz” dedi. Birgili, Tekfen’in Türkiye’deki diğer hedefleri arasında yenilenebilir enerjinin de olduğunu belirtti.

 

650 daire satıldı

 

TEKFEN Gayrimenkul Geliştirme tarafından Esenyurt’ta hayata geçirilen HEP İstanbul’un temeli atıldı. 11 blokta 1.424 daireden oluşan proje, 500 milyon liralık yatırım değerine sahip. Geçen yıl Ekim ayı itibariyle satışlarına başlanan projenin yüzde 45’i de satıldı. HEP İstanbul’da 650’nin üzerinde daire sahiplerini buldu. HEP İstanbul’da 1+1 daireler 247 bin TL ile 311 bin TL arasında, 2+1 daireler 348 bin TL ila 477 bin TL aralığında satışa sunulurken, 3+1 daireler ise 442 bin TL ila 562 bin TL aralığındaki satış fiyatları ile sahiplerini bekliyor. HEP İstanbul’da yeni bir kampanya da başladı. 31 Mayıs’a kadar sürecek olan kampanya kapsamında 2+1 ve 3+1 dairelere 15 bin TL peşinat ile sahip olunabiliyor.



Vatan 


Geri Dön