19 / 04 / 2024

HES tünel inşaatında çığ meydana geldi!

 HES tünel inşaatında çığ meydana geldi!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki bir hidroelektrik santrali inşaatında çığ meydana geldi. İlçedeki Bal Kodu 2 adlı HES inşaatında çığ düştüğünü ve 5 işçinin çığ altında kaldığı yönünde kendilerine ihbar geldiğini bildirdi.



Çaykara ilçesindeki bir hidroelektrik santrali (HES) inşaatında çığ meydana geldi.


Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Bal Kodu 2 adlı HES inşaatında çığ düştüğünü ve 5 işçinin çığ altında kaldığı yönünde kendilerine ihbar geldiğini bildirdi.


Konuyla ilgili başka bir ihbarda ise çığ düşen alanda kimsenin olmadığının kendilerine iletildiğini ifade eden Gül, "Çığ altında kalanlar olup olmadığını söylemek mümkün değil. Söz konusu HES inşaatı ormanlık, dağlık bir alanda. Hemen iş makinelerimizi bölgeye yolladık, yolu açarak bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gönderildi" dedi.


Öte yandan, bölgeye ulaşmak için helikopter istendiği öğrenildi.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara ilçesi Karaçam bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde meydana gelen olayda 5 kişinin çığ altında kaldığını, bu kişilerden birinin cesedine şirket elemanlarınca ulaşıldığını bildirdi.


 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara ilçesindeki HES santrali tünel inşaatında çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.


AA muhabirine açıklama yapan Öz, Çaykara Karaçam Mahallesi Kavlatan Bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde çığ meydana geldiğini hatırlattı.


Çığ altında kaldığı tahmin edilen 4 işçinin kurtarılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Öz, "Çığ tehlikesi devam ettiği için çalışmalar kontrollü bir şekilde sürüyor. Olay yerine varan AFAD,  jandarma ekipleri ve şirket elemanlarınca çalışmalar devam ediyor" dedi.


Öz, iş makinelerinin bölgede çığ nedeniyle kapanan yolu açmaya çalıştıklarını dile getirerek, Erzurum'dan da AFAD ekiplerinin olay yerine gitmek üzere hareket ettiklerini söyledi.


Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Karaçam Mahallesi Kavlatan Bölgesindeki bir hidroelektrik santralinde meydana gelen olayda çığ altında kaldığı belirtilen 5 işçiden birinin cesedine ulaşılmıştı.



AA


Geri Dön