19 / 04 / 2024

Hilton Paris Opera kapılarını açtı!

Hilton Paris Opera kapılarını açtı!

Hilton Hotels & Resorts markası altında faaliyet gösteren, Paris’in en eski ve büyüleyici otellerinden biri, kapsamlı bir renovasyonun ardından şık ve modern görünüme kavuşan Hilton Paris Opera kapılarını açtı.



Hilton Hotels & Resorts markası altında faaliyet gösteren, Paris’in en eski ve büyüleyici otellerinden biri, kapsamlı bir renovasyonun ardından şık ve modern görünüme kavuşan Hilton Paris Opera kapılarını açtı.


Mimar Juste Lisch’in vizyonunu yansıtan otel, butikleriyle ünlü Galeries Lafayette ve Printemps Haussmann gibi alışveriş merkezleri ve Champs Elysées’nin yanı başındaki Opera bölgesinin kalbinde yer alıyor. 1889 yılında, Exposition Universelle fuarının ziyaretçilerini ağırlamak üzere açılan otel, 50 milyon dolarlık bir renovasyonla eski ihtişamlı günlerine döndü.


Hilton Paris Opera’nın 268 odası ve süiti, toplantı salonları, etkinlik alanları, barları, restoranları ve otelin tarihi kalbi konumundaki Le Grand Salon, saygın tasarım şirketi Richmond International gözetiminde onarılıp yenilendi.


Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı ve Başkanı Simon Vincent şöyle konuştu: "Fransa, en çok yabancı turist çeken Avrupa ülkesi. Dünyada en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olan Paris'i 2018 itibarıyla 100 milyon kişinin ziyaret edeceği ön görülüyor. Hilton'un şehirde uzun bir geçmişi var ve en görkemli otellerinden birini yeniden hayata döndürmüş olmaktan mutluyuz, Hem Parislilerin hem uluslararası misafirlerin yeniden şık bir mekana dönüştürdüğümüz bu oteli evleri gibi benimseyeceklerini umut ediyoruz."


Hilton Paris Opera'nın tamamı, otelin tarihi yapısına sadık kalınarak, ancak günümüzün estetik anlayışı da gözetilerek, sofistike dokunuşlarla yeniden yaratıldı. Otelin en ilgi gören bölümlerinden biriyse 85 metrekarelik Maria Callas Süiti. Süit, Paris’in alametifarikalarından Haussmann mimarisini yansıtan yüksek tavanlı, geniş bir salon, büyük bir çift kişilik yatağın yer aldığı ana yatak odası, ikiz yatakların bulunduğu bir küçük yatak odası ve gösterişli ebeveyn banyolarından oluşuyor.


Hilton Paris Opera’da Maria Calas Süiti dahil, kimileri Fransız balkonlu olmak üzere toplam 29 süit bulunuyor. Tüm süitlerde misafirleri Nespresso kahve makinesi, şık banyo malzemeleri ve özelleştirilmiş oda servisi bekliyor. Süitlerde kalan misafirler, kahvaltı ve öğleden sonra ferahlatıcı içeceklerin sunulduğu Executive Lounge'dan da yararlanabiliyor,


Otel, gün ışığı alan altı toplantı odası ve modern bir spor merkezini, ayrıca yenilenerek eski ihtişamına kavuşan, vintage avizelerle donatılmış 180 kişi kapasiteli Baccarat salonunu bünyesinde barındırıyor.


Otelin girişindeki Le Grand Salonu, 14 metrelik yüksekliğindeki tavanı ve el yapımı freskleriyle misafirlerini Fransa'nın meşhur Belle Epoque dönemine yolculuğa çıkarıyor. Ana girişin yanında yer alan Le Petit Bar ise samimi ve sıcak bir mekan.


Hilton Worldwide Global Başkanı Rob Palleschi şunları kaydetti: "Uzun bir bekleyişin ardından, renove ederek hayata döndürdüğümüz, olağanüstü bir şehir olan Paris'in simgesi haline gelmiş otellerinden biri olan Hilton Paris Opera’da misafirlerimizi ağırlayamaya hazırız. Hilton, neredeyse 100 yıldır dünyanın en büyük etkinliklerine ev sahipliği yaptı ağırladı. Hilton Paris Opera'da da misafirlerimize unutamayacakları anlar yaşatmak için sabırsızlanıyoruz."


Saint-Lazare tren istasyonunun yakınındaki Hilton Paris Opera, Charles de Gaulle Havaalanı’na yaklaşık 27 kilometre, Paris Orly Havaalanı’na da 22 kilometre kadar uzaklıkta; iş merkezi Le Defense ise 8 kilometre mesafede bulunuyor.



Geri Dön