24 / 04 / 2024

Holcim ve Lafarge çimento devi oluşturmak üzere anlaştı!

Holcim ve Lafarge çimento devi oluşturmak üzere anlaştı!

İsviçreli çimento üreticisi Holcim Fransız Lafarge'ın satın alınmasına ilişkin anlaşmayı bugün açıkladı. Taraflar arasında sağlanan anlaşmayla ortaya çıkacak dünyanın en büyük çimento üreticisinin toplam satışları 32 milyar euroyu bulacak...




İsviçreli çimento üreticisi Holcim HOLN.VX Fransız Lafarge'ın LAFP.PA satın alınmasına ilişkin anlaşmayı bugün açıkladı. Taraflar arasında sağlanan anlaşmayla ortaya çıkacak dünyanın en büyük çimento üreticisinin toplam satışları 32 milyar euroyu bulacak.


Lafarge hissedarları, sahip oldukları her Lafarge hissesi karşılığında bir Holcim hissesi elde ederken, oluşacak grubun merkezi İsviçre'de olacak ve hisseler hem Zürih hem de Paris borsalarında işlem görecek.

              

Lafarge Holcim'in de CEO'su olarak görev yapacak olan Lafarge CEO'su Bruno Lafont, "Yeni grup daha yüksek büyüme ve daha düşük risk sunacak, dolayısıyla da daha fazla değer yaratacak" dedi.

              

Hisse alımı sektörde bugüne kadar görülen en büyük birleşmeyi meydana getirirken, taraflara maliyet ve borçları azaltma, giderek artan enerji fiyatları ve zayıf taleple daha iyi mücadele etme imkanı verecek.

             

Şirketlerden yapılan açıklamada, güçlerin birleştirilmesi yoluyla yıllık 1.4 milyar euro tasarruf edilmesinin beklendiği de belirtildi.



Dünya


Geri Dön