26 / 04 / 2024

holcim lafarge hisselerini aldımı

holcim lafarge hisselerini aldımı

İsviçreli çimento üreticisi Holcim Fransız Lafarge'ın satın alınmasına ilişkin anlaşmayı bugün açıkladı. Taraflar arasında sağlanan anlaşmayla ortaya çıkacak dünyanın en büyük çimento üreticisinin toplam satışları 32 milyar euroyu bulacak...

Koray GYO, Eyüpsultan Göktürk'teki arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi'ne hibe etti! 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Eyüpsultan Göktürk'te yer alan arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi lehine kayıtsız ve şartsız olarak hibe edildi. İşte ayrıntılar...

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Zorlu Enerji’deki hisselerini satma kararı alan Zorlu Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada Zorlu Enerji’deki azınlık pay ve Hollanda’daki şirket ZES’in çoğunluk paylarının satışı için Kuwait Investment Authority (KIA) işritaki Wren House ile görüştüğünü belirtti.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Evergrande hisselerini 1.5 milyar dolara sattı!

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande, hisselerini 1.5 milyar dolara varlık yönetim şirketine sattı.

Şilili SQM, Doktor Tarsa'daki hisselerini satışa çıkardı!

1987 yılında Özmen Ailesi tarafından kurulan Doktor Tarsa'nın yüzde 50'si Şilili Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) adlı firmaya satılmıştı. SQM şirketi, Doktor Tarsa'daki hisselerini satışa çıkardı.

Kanal İstanbul çimento hisselerini uçurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje Kanal İstanbul için yakın zamanda ihale yapacaklarını açıklaması, çimento hisselerini de uçuşa geçitdi.

Hamdi Akın: Şirket hisselerini satarak aslında şirketleri ölümsüzleştiriyoruz!

FORBES En Zengin 100 Türk listesinde 25. Sırada yer alan Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın, “Biz şirketlerin hisselerini satarak aslında şirketleri ölümsüzleştiriyoruz. Önemli olan çalışanların devamlılığı ve sürekliliği...” dedi…

Doğuş İzmir İstinye Park’taki hisselerini Orjin’e devretti!

Doğuş Grubu çok başarılı olan İstanbul’daki ortaklığının hisselerini değil İzmir yatırımına ilişkin hisse devri kararı verdi. Doğuş Grubu yüzde 50 civarındaki hisselerini diğer ortak Orjin Grubu’na verdi. 

Mustafa Latif Topbaş BİM'deki hisselerini sattı!

Mustafa Latif Topbaş BİM'deki hisselerini 2 milyar 737 milyon 496 bin 512 liraya sattı. KAP'a yapılan açıklamada Bim'in yönetiminde ve kontrolünde bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Lokman Hekim Engürüsağ İnşaat şirket hisselerini geri aldı!

Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda şirket paylarının, hisselerini geri alımı hakkında bildiri yayınladı.

ODE Yalıtım, İtalyan L'ISOLANTE’nin tüm hisselerini devraldı!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, kauçuk köpüğü üretimindeki İtalyan ortağı L'ISOLANTE’nin tüm hisselerini resmen devraldı.

Yabancılar en çok Emlak Konut hisselerini tercih ediyor!

Yabancıların haziran ayı işlemlerine bakıldığında, 17,8 milyon dolarlık net alımla en çok Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hisselerini tercih ettikleri görüldü.

Boydang Holding Türkiye Finans hisselerini satacak!

Türkiye Finans’ın azınlık hissedarlarından Boydak Holding, hisselerini satıyor. Bankanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Boydak, “Hisselerimizi satmayı düşünüyoruz ve finans sektöründen çıkabiliriz” dedi.

holcim lafarge hisselerini aldımı Haberi

holcim lafarge hisselerini aldımı


İsviçreli çimento üreticisi Holcim HOLN.VX Fransız Lafarge'ın LAFP.PA satın alınmasına ilişkin anlaşmayı bugün açıkladı. Taraflar arasında sağlanan anlaşmayla ortaya çıkacak dünyanın en büyük çimento üreticisinin toplam satışları 32 milyar euroyu bulacak.


Lafarge hissedarları, sahip oldukları her Lafarge hissesi karşılığında bir Holcim hissesi elde ederken, oluşacak grubun merkezi İsviçre'de olacak ve hisseler hem Zürih hem de Paris borsalarında işlem görecek.

              

Lafarge Holcim'in de CEO'su olarak görev yapacak olan Lafarge CEO'su Bruno Lafont, "Yeni grup daha yüksek büyüme ve daha düşük risk sunacak, dolayısıyla da daha fazla değer yaratacak" dedi.

              

Hisse alımı sektörde bugüne kadar görülen en büyük birleşmeyi meydana getirirken, taraflara maliyet ve borçları azaltma, giderek artan enerji fiyatları ve zayıf...