25 / 04 / 2024

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Zorlu Enerji’deki hisselerini satma kararı alan Zorlu Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada Zorlu Enerji’deki azınlık pay ve Hollanda’daki şirket ZES’in çoğunluk paylarının satışı için Kuwait Investment Authority (KIA) işritaki Wren House ile görüştüğünü belirtti.



Zorlu Enerji’deki azınlık payların satışı ve Hollanda’daki şirket ZES’in çoğunluk paylarının satışına karar veren Zorlu Holding, Kuwait Investment Authority (KIA) işritaki Wren House ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Zorlu Enerji’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, KIA ile imzalanan kredi sözleşmesinin tadili konusunda da müzakere aşamasının devam ettiği belirtildi.

Açıklama Borsa İstanbul'un Zorlu Enerji'de gerçekleşen olağanüstü fiyat hareketlerine istinaden talep edilen özel durum açıklamasının zamanında yollanmaması nedeniyle hisselerin geçici olarak işleme kapatıldığı duyurusunun ardından geldi.

GÖRÜŞME SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan şirketten yapılan açıklamada “Şirketimiz ve hakim ortağı Zorlu Holding ile Wren House (Kuwait Investment Authority bağlı ortaklığı) arasında sermayesinin tamamına iştirak ettiğimiz Hollanda’da kurulu, ZES çoğunluk paylarının ve şirketimizin azınlık paylarının satışı ve şirketimiz ile KIA arasında imzalanan kredi sözleşmesinin tadili konusunda müzakere süreçleri devam etmekte olup, gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.


Geri Dön