18 / 04 / 2024

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Zorlu Enerji’deki hisselerini satma kararı alan Zorlu Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada Zorlu Enerji’deki azınlık pay ve Hollanda’daki şirket ZES’in çoğunluk paylarının satışı için Kuwait Investment Authority (KIA) işritaki Wren House ile görüştüğünü belirtti.



HİSSELER İŞLEME KAPATILMIŞTI

Geçtiğimiz gün Borsa İstanbul'dan gelen açıklamaya göre Zorlu Enerji ve Royal Halı hisseleri geçici olarak işleme kapatılmıştı. BIST daha sonra yaptığı açıklamada Zorlu Enerji hisselerinin saat 11:00 itibariyle yeniden işleme açılacağını duyurdu..

Açıklamada "ZOREN.E ve ROYAL.E, şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar değişikliğine ilişkin olarak Borsamız tarafından talep edilen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında gönderilmemiş olması nedeniyle geçici olarak işleme kapatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise iki hafta öne yaptığı bir açıklamada Rusya-Ukrayna savaşının ardından bir enerji sorunu ortaya çıktığını vurgulayarak “Ben her zaman şunu söylerim. Ben üçüncü dünya savaşının patlayacağına inanmıyorum. Ekonomik bir savaşın içindeyiz diye 25 senedir bütün konuşmalarımda bunu söylüyordum.” demişti.

Editörün Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. 

Bu habere en çok bankalar sevinecek! Olan yine vatandaşın cebine olacak

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda   

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu!


Geri Dön