20 / 04 / 2024

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat farkı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı problemlerin çözümü için şirket hisselerinde manipülasyonu zorlaştırmayı da içeren yeni düzenlemeler geliyor.



Reuters’ta yer alan habere göre ilgili kaynaklar, iki aya yakın devam eden yüzde 150 yükseliş ve takip eden 10 günlük düşüş döneminde oluşan pozisyonlar nedeniyle hem büyük hem de küçük pek çok yatırımcının zarar ettiğini tahmin belirtirken, bu durumun hükümet nezdinde de rahatsızlık yarattığını dile getirdi.

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi ise “Banka hisselerinde yaşanan hareketliliğin hem ekonomik hem de siyasi etkileri oluyor. Benzer hareketlerin tekrar yaşanmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Alternatif adımlar üzerinde çalışılıyor. Hangi adımların atılacağına ise kısa süre sonra karar verilecek” dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir aracı firma yöneticisi de kaldıraçlı pozisyonların yüksek işlem hacmine sahip bankalar gibi büyük hisselerde oluşturduğu keskin fiyat hareketlerinin ekonomi yönetiminde huzursuzluk yarattığını ve bunun bir daha yaşanmasını zorlaştıracak bir düzenleme değişikliğine Hazine koordinatörlüğünde gidilebileceğini belirtti..

Söz konusu kaynak, “Burada bir hassasiyet oluştu, özellikle likit banka hisselerindeki volatiliteden dolayı… Ne yapılıp yapılmayacağı otoriteler tarafından belirlenecek, büyük ihtimalle de haftaya kalmayacak” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön