19 / 04 / 2024

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat farkı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı problemlerin çözümü için şirket hisselerinde manipülasyonu zorlaştırmayı da içeren yeni düzenlemeler geliyor.



Bazı uzmanlar ayrıca işlem hacminin az olduğu, fiyat manipülasyonuna şans veren küçük-orta ölçekli şirketlerin paylarına dayalı vadeli kontratları azaltıcı adım atılabileceğini de belirttiler.

Hazine ve Borsa İstanbul yetkilileri herhangi bir adım atılıp atılmayacağı yönündeki Reuters’ın sorusunu düzenleyici kurumlara yönlendirdi. Ancak Sermaye Piyasası Kurumu’ndan henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Bazı yatırımcılar Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) “ilk büyük krizi” olarak belirttikleri tırmanış ve düşüşün ardından keskin hareketlilik bu hafta duruldu.

Türkiye’nin en büyük banka hisseleri XBANK geçen hafta peş peşe taban olduktan sonra bu hafta ise yatay seyre geçerek piyasa genelindeki stresin azaldığını gösterdi.

Ancak Şekerbank SKBNK IS, TSKB TSKB IS ve İş GYO ISGYO IS hisselerinde geçen haftadan bu yana aralıksız devam eden taban hareketi stresin piyasanın bazı bölümlerinde son bulmadığını gösterdi. Şekerbank hisseleri art arda yedinci günde, TSKB ve İş GYO ise art arda altıncı günde taban oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön