23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çimento hisselerini uçurdu!

Kanal İstanbul çimento hisselerini uçurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje Kanal İstanbul için yakın zamanda ihale yapacaklarını açıklaması, çimento hisselerini de uçuşa geçitdi.



Çılgın proje Kanal İstanbul, çimento hisselerini de uçurdu. Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberine göre, Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksinde günlük yükseliş yüzde 0.7 seviyesindeyken Marmara Bölgesi’nde fabrikaları olan Akçansa’nın hisseleri yükselişi gün içerisinde yüzde 5’i buldu. Akçansa hisselerinde son bir aydaki yükseliş adeta yüzde 50’ye yaklaştı. Sektörün bir diğer büyük oyuncusu olan Nuh Çimento hisselerinde de dün yüzde 2’nin üzerinde yükseliş görülürken son üç aydaki yükseliş yüzde 70’i aştı. 

Teb Yatırım’dan Kurthan Atmaca, Kanal İstanbul projesinin yapılacağının ilan edilmesinin çimento hisselerindeki yükselişte etkili olduğunu dile getirdi. Atmaca, son 1.5 yıldır inşaat sektörüne paralel olarak çok baskı altında olan çimento hisselerinin, son dönemdeki faiz düşüşleri, ilan edilen konut kampanyaları ve Oyak Çimento bünyesindeki şirketlerin birleşmesiyle yükselişe geçtiğini söyledi.

Deniz jeoloğu ve jeofizikçisi Cenk Yaltırak, 43 kilometrelik Kanal İstanbul projesinin 5 metre kalınlığındaki duvarları için yaklaşık 66 milyon metreküpten fazla beton harcanacağını, bu hacimde betonla 148 bin yeni bina yapılabileceğini dile getirmişti.

 

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine sert yanıt!


Geri Dön