28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak?

Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak?

453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir projesi içindeki Kanal İstanbul'un uzunluğu 40-45 kilometre, genişliği ise 400 metre olarak belirlendi. Kanalın genişliği Küçükçekmece Göl geçişinde 2.200 metreye kadar çıkacak...



Yeni Şehir projesi içinde yer alacak Kanal İstanbul hakkında detaylar belli oldu. Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Kanal İstanbul projesi, 453 milyon metrekare alanlık Yeni Şehir projesinin 30 milyon metrekaresini kapsayacak. Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak Kanal İstanbul'un derinliği 25 metre olarak belirlendi. 


Kanal İstanbul un uzunluğu ne olacak?


Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak?

Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak sorusunun yanıtı 40 ila 45 kilometre olarak belirlendi. Projenin genişliği ise 400 metre ancak Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metre ila 2 bin 200 metre arasında değişiyor. 


Kanal İstanbul boyunca toplam 10 köprü yer alacak. Ayrıca her iki yakasında 8 şeritli sahil caddeleri ile bu caddelerin altında otoparklar bulunacak.  Yine kanalı çevreleyen çevreleyen topoğrafyanın oluşturduğu haliçleri çevreleyen küçük tekneler için marinalar yer alacak. 


Kanal güzergahında belirlenen yerlerde sergi, konferans gösteri merkezi, müze gibi bilimleri barındıracak kültür merkezi yapıları ile serbest bölgeler bulunacak. 


Geri Dön