25 / 04 / 2024

kanal istanbul uzunluğu

kanal istanbul uzunluğu

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul'un alanı ne olacak?

Yeni Şehir içinde kurulacak olan Kanal İstanbul, Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e kadar devam edecek. Kanalın toplam alanı 30 milyon metrekare olacak...

Kanal İstanbul'un uzunluğu ne olacak?

453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir projesi içindeki Kanal İstanbul'un uzunluğu 40-45 kilometre, genişliği ise 400 metre olarak belirlendi. Kanalın genişliği Küçükçekmece Göl geçişinde 2.200 metreye kadar çıkacak...

Başbakan Erdoğan: Kanal İstanbul 42 kilometre olacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul belediye başkan adayları tanıtım töreninde 'Kanal İstanbul 42 kilometre olacak' dedi...

Kanal İstanbul güzergahı Silivri’den başlıyor!

Kanal İstanbul güzergahı Marmara girişi son belirlemelere göre Silivri’den başlıyor. “Çılgın Proje” olarak lanse edilen Kanal İstanbul ile Marmara ve Karadeniz kanalla birbirine bağlanacak ve güzergah alanında çeşitli tesisler boy gösterecek...

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak bilinen Çeşme Projesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ söz konusu proje ile ilgili olarak projenin bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmediği

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul manzaralı olduğu iddia edilen evler satışa sunuldu!

Bazı internet sitelerinde İngilizce ve Arapça şekilde Türkiye’den ‘vatandaşlık garantili’ konutların pazarlaması yapılıyor. Bu siteler aracılığıyla Kanal İstanbul manzaralı olduğu ileri sürülen projelere de yer veriliyor. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

Murat Kurum: Kanal İstanbul'u yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'u yapacaklarını, buna şimdi her zamankinden daha çok inandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” dedi.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması için açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine açılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin, "Ben haklarında suç duyurusunda bulunacaktım; ama bu kadar lüzumsuz işlerle uğraştıkları için ben vazgeçiyorum" dedi.

İBB'nin Kanal İstanbul aleyhindeki afişleriyle ilgili inceleme tamamlandı!

İBB tarafından, Belediyenin kurumsal kimliği ve kamu kaynağı kullanılarak bastırılan ve üzerinde Kanal İstanbul Projesi aleyhinde ifadelerin bulunduğu afişlerin ilan panolarına asılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan araştırma tamamlandı.

kanal istanbul uzunluğu Haberi

kanal istanbul uzunluğu


Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Kanal İstanbul'un tüm detaylarına ve bittiğinde nasıl olacağına dair hazırlanan ilk görsellere ulaşıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile geçen ay yapılan toplantıda netleşen projede, kanal çevresinde yeni kurulacak şehirde doğal su kaynaklan ve yeşil alanların azamı ölçüde korunması kararlaştırıldı. Yeni şehirdeki nüfus yoğunluğu ise 1.2 milyondan 500 bine çekildi. Kanal etrafında şekillenecek şehirdeki nüfusun azaltılma talimatını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı. Hayvanların doğal ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için kanal üzerine kurulacak köprülerde bile doğal bitki örtüsünün korunması hedeflendi. 


ARKEOLOJİK PARKLAR 


Proje alanı içindeki açık alanlar tek tek belirtildi. Orman alanları, dereler ve dere yataklarının mümkün mertebe...