19 / 04 / 2024

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'da sivil toplum kuruluşları, Sinop'ta AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki verdi...



Tokat'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Yeraltı Çarşısı üzerinde, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle toplanarak, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, grup adına basın açıklamasını okuyan Arif Hakkoz, 15 Temmuz hain darbe girişimini kendilerince destekleyen ve bilinçaltı mesajlar vererek açıklama yapanların, FETÖ'cü ve bölücülere karşı dimdik ayakta olduklarını bilmelerini istediklerini belirtti.

Hakkoz, "15 Temmuz'da verilen dersi idrak etmekten uzak müptezeller, bir gece vakti toplanıp bu milletin iradesine karşı bildiri yayınlama cüretine ve hadsizliğine kalkışmışlar" şeklinde konuştu.

Montrö Sözleşmesi'nin tadili ve Kanal İstanbul projesi konularını bahane ederek milletin iradesine gem vurmaya çalışanların karşısında olmaya devam edeceklerini dile getiren Hakkoz şunları söyledi:

"Online muhtıralarla, yargı darbelerinde, kumpaslarda ve 15 Temmuz darbe girişiminde gereken dersi almayanlara en güzel cevabı yine Türk milleti verecektir. Bu aziz millet, tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dahili ve harici düşmanlarına bir daha asla unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır. Millet iradesine karşı hala bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa, onlara ve tüm uzantılarına karşı buradan ilan ediyoruz hodri meydan. Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden sivil toplum kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz. Darbelerden medet umanlara karşı milli iradenin temsilcisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Grup basın açıklamasından sonra grup dağıldı.

- Sinop

Sinop'ta bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki verildi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin vesayet ve darbelerle vuruşarak bugünlere geldiğini belirtti.

Hala eski Türkiye özlemiyle vesayet günlerini ve darbe dönemleri hayali kuranlara 15 Temmuz'daki meydanları hatırlattığını belirten Maviş, şöyle konuştu:

"Ülkemiz Suriye, Libya, Azerbaycan ve Akdeniz'de uluslararası kuşatmayı kırmak için savaşırken, içeride her türlü terör örgütü ile mücadele ederken sesi çıkmayanlar bugün eski sıfatlarına ve rütbelerine dayanarak bildiriler yayınlayıp darbe özlemine girmişlerse şunu bilsinler ki öncekilere olduğu gibi millet bunlara da hadlerini en ağır şekilde bildirir."

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ise 15 Temmuz gecesi darbecilere meydanları dar eden milletin, bildiriye karşı yine vatanının, devletinin ve demokrasinin yanında saf tutuğuna değindi.

Açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yayanlar, yaptıran ve yazdıranların da farkında olduklarını belirten Giresun, şöyle konuştu:

"Bu ülkede artık mesnetsiz ve ucube bildirilerle hükümete, millete ayar verme dönemi sona ermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı mücadelesi karşısında, zaman zaman çaresizliklerini, böylesi çıkışlarla dile getirme gafletinde bulunan bu kendini bilmezler yargı önünde hesap vermelidir. Dış güçlerin ezik uzantıları şunu iyi bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyüyen Türkiye'nin önünü kesemeyecekler."

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

- Kastamonu

Kastamonu'da Milli İrade Platformu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki verildi.

Nasrullah Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında Milli İrade Platformu adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, vatan nöbetinin başında olduklarını dile getirdi.

Bu aziz milletin tarihin en organize ve alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalktığını belirten Sancaktaroğlu, şöyle konuştu:

"Kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dahili ve harici düşmanlarına bir daha asla unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır. 15 Temmuz'da verilen dersi idrak etekten uzak müptezeller bir gece vakti toplanıp bu milletin iradesine karşı bildiri yayınlama cüretine ve hadsizliğine kalkmışlardır."

Sancaktaroğlu, milletin emrinde ve hizmetinde olmayı en büyük rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden sivil toplum kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetinde olduklarını dile getirdi.

- Çankırı

Çankırı'da Milli İrade Platformu ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, emekli amiraller hakkında suç duyurusu yaptı.

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Eğitim -Bir-Sen Çankırı Şube Başkan Yardımcısı Volkan Kavak, platform adına Karatekin Parkı'nda gerçekleştirdiği açıklamada, Türkiye'nin bekasının 10 yılda bir yapılan darbelerle tehlikeye sokulduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden halkın Türkiye'nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp attığını dile getiren Kavak, "Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir." diye konuştu.

Türkiye'nin artık darbecilerden hesap sorulan bir ülke olduğunu belirten Kavak, şöyle konuştu:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 103 amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz. 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meşum açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Basın açıklamasından sonra grup, Çankırı Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

- Çorum

Çorum'da Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı sendika üyeleri, emekli amiraller hakkında suç duyurusu gerçekleştirdi.

Çorum Adalet Sarayı önünde toplanan Memur Sen üyeleri, tepkilerini bazı cümlelerle dile getirdi.

Memur Sen İl Başkanı Tekin Çınar, emekli amirallerin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğine inandıklarını, bu sebeple Türkiye genelinde suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Çınar, emekli amirallerin yaptığı açıklamanın emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığının devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

Darbeye tevessül eden, milletin iradesini ve inanç değerlerini hedef gösteren, sivil siyasi iradenin hukukunu yok etmeye yeltenen herkese haddinin bildirilmesi gerektiğini dile getiren Çınar, "Darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Bu kapsamda, ilk adım olarak emekli amiral tanımına sığınma imkanları sona erdirilmeli, rütbesini, üniformasını siyasete müdahale aracı olarak kullananların bütün rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden kazandıkları kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da katılım gösterdi.

- Amasya

Memur-Sen Amasya İl Temsilcisi Eliaçık, sendika binasında gerçekleştirdiği açıklamada, bazı emekli amirallerin yaptığı açıklamayı, millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığını söyledi.

TSK dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlığın açıkça ilan edildiğini belirten Eliaçık, "Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı bu asker emeklileri aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe biliniyor. Kimi çevrelerin içeriğindeki darbe hevesini örtmeye, yumuşatmaya, masumlaştırmaya ve üstelik sahiplenmeye kalkıştığı bu açıklama, her ne kadar darbeci kafanın sefaletini gösterse de görmezden gelinebilecek bir durum değildir." diye konuştu.

Milletin iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü olmadığını belirten Eliaçık, "Bu nedenle emekli de olsalar siyasete müdahale etme hastalığı nüksedenlere milletin sessiz kalması düşünülemez. Milletimiz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yazdıranların ve yayanların da farkındadır." dedi.

 

Kanal İstanbul'la ilgili hazırlanan bildirilerin farkları neler?


Geri Dön