25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Burdur Valiliği'e gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şeref defterine de imza atan Adil Karaismailoğlu, Vali Ali Arslantaş'la görüşme yaptı. 

Daha sonra AK Parti Burdur İl Başkanlığı'na giden Adil Karaismailoğlu, açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, inanç ve medeniyet coğrafyasında var olabilmenin temel koşulunun milli iradeye sahip çıkmak olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

- "Taş üstüne taş koymayanların ettikleri boş laflar sizi aldatmasın"

Bakan Karaismailoğlu, yalan haberler üretilerek, çarpıtmalar yapılarak, sistemli saldırılar düzenlenerek milli iradeye etki edilmesinin amaçlandığını dile getirerek, "Taş üstüne taş koymayanların ettikleri boş laflar sizi aldatmasın. Yapılan her yol, baraj, okul, hastane, köprü, fabrika ülkeyi geleceğe taşıyacak adımlardır" dedi. 

Hayata geçirilmesi amaçlanan her yatırımın engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan Karaismailoğlu, bakanlık tarafından hayata geçirilen hemen hemen her projede bu durumla karşılaştıklarını belirtti.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, otoyollar, İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul, hepsine karşılar" diye konuşan Bakan Karaismailoğlu, projelere karşı duran aynı akılların Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri de inşa edilirken de iş başında olduğuna dikkat çekti.

Karaismailoğlu, o zamanların muhalefet milletvekillerinden olan bir kişinin "Boğaziçi Köprüsü bir lüks ve gösteriş yatırımıdır" dediğine, köprünün felakete neden olacağının ileri sürüldüğüne dikkat çekti. 

Kanal İstanbul u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

- "Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız"

Şimdi de asrın projesi olarak anılan Kanal İstanbul projesinin hedefte olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Akla ziyan haberlerle ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Bütün engellemelere rağmen Türkiye'mizi dört başı mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız. 2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı 28 bin 219 kilometreye çıkardık. PTT aracılığıyla hayata geçirdiğimiz yerli ve milli elektrikli 'scooter'larımızı milletimizin hizmetine sunup, öyle geldik."

Kanal İstanbul'un temeli 7 gün sonra atılıyor!

Kanal İstanbul hangi alanları nasıl etkileyecek?


Geri Dön