25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ne zaman yapılacak

Kanal İstanbul ne zaman yapılacak

TOKİ, Kanal İstanbul’un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir kapsamında Arnavutköy’de inşa edilecek konutlar için etap etap ihale gerçekleştirecek.

Kanal İstanbul'da son durum!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılmıştı. Peki Kanal İstanbul projesinin çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yetkili isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki projede son durum ne? Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu...

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un dünyanın en sıralı projelerinden biri olacağını söyledi. 

Kanal İstanbul'a ayrılan kaynakla İstanbul için neler yapılabilir?

Kanal İstanbul'un 2019 verilerine göre 75 milyar TL'ye mal olacağı öngörülüyor. Fakat İBB'ye göre maliyetler 540 milyar TL'ye çıktı. Peki bu kaynakla neler yapılabilir? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arsalar meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki arsa ve araziler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul şehrin çevresel sigortası olacak!

Hazırlanan Çevre Düzeni Planı ile İstanbul'un riskli yapılarının yoğun olduğu alanlarda bulunan yapı stoğu, Kanal İstanbul'un her iki yakasına yerleştirilecek. Planlamalar şehrin doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özelliklerine göre yapılacak.

Kanal İstanbul güzergahında arazi satın alındığı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul’un faydası, maliyetinin üstünde!

Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türkiye'de yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak bilinen Mobius, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?

Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü bölgesinde yaşama geçirilecek.

Cevdet Yılmaz: Kanal İstanbul'un altyapısı oluşturuldu!

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çok yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi..

Kanal İstanbul'la Türkiye'nin kasasına yılda 8 milyar dolar girecek!

Türkiye, Montrö Anlaşması'ndaki kısıtlamalar nedeniyle 28 yılda İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerden elde edeceği 10 milyar dolar gelirden mahrum kaldı. Kanal İstanbul tamamlandığında, Montrö by-pas olacağı için kasamıza yılda 8 milyar dolar girecek

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’a ilişkin tartışmalarla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda, Kanal İstanbul'la ilgili kaptanların görüşlerine yer verildi.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'un Türkiye ve İstanbul'a yararları ne olacak?

Milat Gazetesi köşe yazarı Güngör Avcıoğlu, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Güngör Avcıoğlu'nun '​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul'un maliyeti ne kadar olacak?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Duran Bülbül, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Duran Bülbül'ün o yazısı...

Kanal İstanbul ne zaman yapılacak Haberi

Kanal İstanbul ne zaman yapılacak

TOKİ, Kanal İstanbul’un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir kapsamında Arnavutköy’de inşa edilecek konutlar için etap etap ihale gerçekleştirecek. TOKİ, Sazlıbosna baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı 540 konut ve 8 dükkanın bulunacağı ilk etap için 6 Ekim tarihinde, 485 konutluk ikinci etap için de 7 Ekim'de ihaleye yapılacağını açıkladı. TOKİ, toplam bin 406 konutluk yeni etapların tarihini de duyurdu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ, 23 Kasım tarihinde “Arnavutköy İlçesi 3. Etap 679 Konut 8 Adet Dükkan, 1 Adet Ortaöğretim Okulu ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” işi için ihaleye çıkacak.

25 Kasım tarihinde de 6. etap için 727 konut, 8 dükkan ve bir cami inşaatı inşa edilmesi aamcıyla ihale yapılacak. TOKİ böylece Kanal İstanbul projesi çerçevesinde inşa...