25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yetkili isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki projede son durum ne? Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gündemle ilgili konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Pandemi sürecine rağmen yatırımlarımız devam ediyor. Ekiplerimizle birlikte, belediye, milletvekillerimizle gece gündüz çalışıyoruz" diyen Murat Kurum, son günlerde gündemden düşmeyen projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Kanal İstanbul projesine ilişkin bilgi veren Murat Kurum, "Kanal İstanbul için çalışmalarımızı yürütüyoruz. ÇED süreciyle başladık. 200 tane bilim adamının katıldığı, doğal kaynakların, kültürel değerlerin korunmasına, ekolojik yaşamdan, Karadeniz'den Marmara'ya akıntıya yönelik planları hazırladık" diye konuştu.

Murat Kurum, şunları kaydetti:

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

"İmar planlarımızı da hazırladık askıya çıkardık. İtiraz eden vatandaşların yüzde 80'ine yakın isteklerini karşıladık. Örnek bir şehircilik olacak. Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız. İstanbul'un marka değerine değer katacak, toplanma alanlarıyla, üniversite alanlarıyla bölgemize değer sağlayacak projemizi gerçekleştireceğiz. Köprü ile başlayacak, 6 köprümüz var. Köprülerin yapılması gerekiyor. Ekolojik yaşamı birbirine bağlayacak köprüler de var, onların da yapılması gerekiyor. Bu Kanal İstanbul'un parçasıdır, 6 yıl içinde tamamlanacaktır."

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!

Kanal İstanbul depremi tetiklemeyecek!


Geri Dön