23 / 04 / 2024

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul'un temeli 27 Haziran 2021'de atıldı. Sputnik news'te yer alan habere göre, fakat çılgın proje siyaseti adeta ikiye böldü.

Halk, Kanal İstanbul u destekliyor mu?

Yaşanan son gelişmelere göre, zira iktidar, çılgın proje Kanal İstanbul'un İstanbul Boğazı’ndaki trafiğin azaltılması başta olmak üzere pek çok yönüyle kenti kalkındıracağını belirtirken; muhalefet de yüksek maliyet, güvenlik açığı ve ekolojik sonuçları nedeniyle Kanal İstanbul projesine karşı çıkıyor. Peki, mega kent İstanbul’u 3 parçaya bölen, şehrin ortasında bir ada oluşturacak olan Kanal İstanbul projesine halk destek veriyor mu? 

Halk, Kanal İstanbul u destekliyor mu?

Sputniknews'in yaptığı sokak röportajlarına göre, bazı vatandaşlar Kanal İstabul projesinin kentin kalbi olacağını ve şehri güzelleştireceğini söylerken, bazı vatandaşlar ise savaş ya da deprem olduğunda o bölgeden çıkamayacaklarını dile getirdi.

Yine röportaj yapılan bazı vatandaşların barajların yok olacağına da değindiği Kanal İstanbul projesi için, "İstanbul Boğazı için daha iyi olacak" diyenler de var. 

 

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 


Geri Dön