26 / 04 / 2024

Muharrem İnce: Kanal İstanbul'u durduracağız!

Muharrem İnce: Kanal İstanbul'u durduracağız!

Ak Parti seçim beyannamesini eleştiren CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Şirketler bir bir iflas ederken, ben orada hafriyat mı kazacağız? Tabi ki durduracağım Kanal İstanbul'u. Ne işimiz olur?" dedi. 



Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AK Parti'nin seçim beyannamesini eleştirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; İnce, "Kanal İstanbul projesini durduracağız" dedi. 

İnce, "Erdoğan'ın açıkladığı projeden beğendiğiniz var mı?" sorusuna; "Bugün ayrıntılı incelemedim ama yarın akşam incelerim. Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere park yapacaksa hiç itirazım yok. Zaten o yapamayacak, ben yapacağım. Ben devam ettiririm onu. Ama emin olun öyle bir düşüncesini olduğuna inanmıyorum." şeklinde yanıt verdi. 

"KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DURDURACAĞIZ"

İnce, Kanal İstanbul'la ilgili şunları söyledi; "Türkiye dışarıdan para aldı değil mi? Türkiye bu parayı taşa, toprağa, betona gömdü. Üretim yapmadığı için, fabrika açmadığı için alamayacak.

Şirketler bir bir iflas ederken, ben orada hafriyat mı kazacağız? Tabi ki durduracağım Kanal İstanbul'u. Ne işimiz olur?

Türkiye'nin kuralları işleyen bir ülke olması lazım. Bir Fransız, bir İngiliz 'Türkiye bir hukuk devletidir' diyebilmeli."


Geri Dön