19 / 04 / 2024

Cahit Turhan: Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız!

Cahit Turhan: Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız!

Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bunun için de Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız. Kanal İstanbul, İstanbul'un kaderini değiştirecek olan, bu ülkeninin kaderini değiştirecek olan bir projedir'' dedi.



Ulaşımla ilgili ülkeyi, doğu-batı, kuzey-güney aksında, Avrasya'nın kalbinde bir kavşak noktası yapacaklarını sözlerine ekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bunun için de Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız. Kanal İstanbul'la ilgili, her önemli projemizde olduğu gibi, bizim ana muhalefeti bu ülkede bugüne kadar yapılmış olan büyük projeler karşı çıkığı gibi buna da karşı çıkıyor. Kanal İstanbul, İstanbul'un kaderini değiştirecek olan, bu ülkeninin kaderini değiştirecek olan bir projedir. Bir deniz yolu projesidir. Bu projenin yapımıyla ilgili olarak dünyanın her tarafından ilgi ve alaka vardır. Bu projenin içinde bulunma arzusu vardır. Bu proje önemli bir projedir. Deniz ulaşımı projesidir. İstanbul'un yakınında olması dolayısıyla bir şehircilik projesidir. Dünyanın başkentinin sınırları içinde olması dolayısıyla Asya'yı Afrika'ya, Avrupa'ya bağlayan deniz yollarının geçtiği bir noktada olması dolayısıyla da bir medeniyet projesidir."

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgede esnaf ziyaret eden Bakan Turhan, taksicilerin çay davetini geriye çevirmeyerek bir süre sohbet etti.

Turhan, daha sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı makamında ziyarette bulundu.

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

Kanal İstanbul kendini 4 yılda amorti edecek!


Geri Dön