19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” dedi.



AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a son 18 yılda eski parayla 275 katrilyon yatırım yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi beğenmiyorlar, engellemeye çalışıyorlar ya Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” şeklinde konuştı.

Hürriyet'ten Gizem Karakış ve Özgür Altuncu'nun haberine göre, Erdoğan, AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’ndeki konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

İSTANBUL’U KÜSTÜRÜRSENİZ...

“AK Parti’nin her kongre döneminde bir değişim rüzgârı eser. Bugün de burada bir dava arkadaşımıza, il başkanlığı görevini tevdi edeceğiz. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz. Bu şehri seviyorsanız, önce bedelini kendisine hizmet ederek ödeyeceksiniz. Eğer İstanbul’u küstürürseniz, eğer bu şehri kendinize sırt çevirtirseniz vay halimize; böyle bir durumda değil Türkiye’ye dünyaya sığamazsınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

ALIŞTIRACAĞIZ ALIŞACAKLAR

Şimdi, beğenmiyorlar ya, engellemeye çalışıyorlar ya Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız. Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek? Bunu da görecekler. Alıştıracağız. Buna da alışacaklar. Buradan altını çizerek söylüyorum. Millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz. Eksikliklerimizin sebebini kendimizde arıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

REFORMLAR AÇIKLANIYOR

Hukuk ve ekonomide hayata geçireceğimiz yeni reformlarla süreci hızlandıracağız. Salı günü İnsan Hakları Eylem Planı’nı milletimizle paylaşacağız. Bir sonraki hafta da inşallah, ekonomik reform paketimizi kamuoyuna açıklayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ayrıca AK Parti Genel Merkezi’nden videokonferans yoluyla partisinin Ağrı, Ardahan, Bolu, Diyarbakır ve Hatay il kongrelerine bağlanarak partililere seslendi.

 

Kanal İstanbul projesinde son durum ne? 


Geri Dön