25 / 04 / 2024

Hollanda Lahey'de emlak ofislerinin yüzde 57'si göçmen kökenlilere ayrımcılık yapıyor!

Hollanda Lahey'de emlak ofislerinin yüzde 57'si göçmen kökenlilere ayrımcılık yapıyor!

Hollanda Lahey'deki emlak ofislerinin yarısından çoğunun göçmen kökenlilere ayrımcılık yaptığı belirtildi.



Hollanda'nın Lahey şehrindeki emlak ofislerinin yarısından çoğunun göçmen kökenlilere ayrımcılık yaptığı belirtildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Lahey şehrindeki emlak bürolarının yüzde 57'si, müşterisi olan ev sahiplerinin talebi durumunda göçmen kökenlilere ayrımcılık yapmayı kabul ediyor. 

Lahey Belediyesinin, RIGO şirketine yaptırdığı araştırmada emlakçılarla, gerçek olmayan ev sahipleri arasında göçmen kökenlilere karşı tutumlarını tespit amacıyla elektronik posta trafiği ve telefon görüşmeleri yaptı.

Bu görüşmelerde hayali konut sahipleri, emlakçılardan göçmen kökenlilere yönelik bazı ayrımcı taleplerde bulundu.

Emlak bürolarının yarısından fazlasının bu talepleri yerine getirmeye hazır olduğu, dörtte birinin de talebe olumsuz karşılık vererek ayrım yapmanın yasalara aykırı olduğunu anımsattığı belirtildi.

Hollanda Lahey de emlak ofislerinin yüzde 57 si göçmen kökenlilere ayrımcılık yapıyor!

Lahey belediye meclisinin, söz konusu araştırmayı gelecekte benzer bir durumla karşılaşacak kiracı adaylarının daha kolay ve hızlı biçimde şikayette bulunabilmesi için yaptırdığı bildirildi.

Emlak bürolarının ayrımcılığın kabul edilemez ve cezaya tabi bir durum olduğunu açıkça bilmeleri gerektiği belirtilerek, belediye meclisinin bu konuda emlakçılarla görüşmeler yapacağı bildirildi.

Bu durumun daha önce başkent Amsterdam ve Utrecht'te de tespit edildiği ve emlak piyasasında ayrımcılıkla ilgili araştırmamın her sene tekrarlanacağı bilgisi de verildi.

 

Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda'dan!


Geri Dön