25 / 04 / 2024

Hollywood yazısının restore edilmesi gerekiyor!

Hollywood yazısının restore edilmesi gerekiyor!

Hollywood yazısını kurtarmak için 3 milyon dolara daha ihtiyaç var



ABD'nin Los Angeles kentinin tarihi sinema mahallesi Hollywood'un simgesi haline gelen dev HOLLYWOOD yazısını kurtarmak için 3 milyon dolara daha ihtiyaç var.

Dev yazıyı korumak için çabalayan Trust for public Land, yazılı bir açıklamada bulunarak, dev yazının bulunduğu yerin aslında kente ait, ancak civarının mülkiyetinin lüks evler inşa etmek isteyen gayrimenkul konsorsiyumunda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Melekler Şehri"nin kuzeyindeki bir tepeye 1923'te yazılan HOLLYWOOD yazısının kurtulması için konsorsiyuma ait arsanın satın alınması gerektiğini ve konsorsiyumun 55 hektarlık arsanın bedeli olarak 12,5 milyon dolar belirlediği ve bu paranın 9,5 milyon dolarının toplandığı, kalan 3 milyon doları toplamak için ise sadece 3 haftalık bir süre kaldığı kaydedildi.

Bedelin toplanması için bağışta bulunanlar arasında, Steven Spielberg ve Tom Hanks gibi isimler bulunuyor.

Bu arada yedinci sanatın simgelerinden biri haline gelen dev yazının restore edilip elden geçmesi gerekiyor. Bugün halkın ziyaretine kapalı bulunan yazının bulunduğu yerde hassas bir alarm sistemi de bulunuyor. İngiliz oyuncu Peg Entwistle, 1932'de yazının H harfinden atlayarak intihar etmişti.
AA


Geri Dön