25 / 04 / 2024

HSBC yıl sonu dolar/TL tahminini arttırdı! O rakamı duyan inanamadı!

HSBC yıl sonu dolar/TL tahminini arttırdı! O rakamı duyan inanamadı!

HSBC, dolar/TL için sene sonu tahminini arttırdı. Kurumun açıklamasında, Türk lirasının sonbaharda belirgin şekilde değer kaybedeceği bildirdi.



HSBC, dolar/TL için sene sonu tahmininde yukarı yönlü revizyon gerçekleştridi. Dev banka, dolar/TL için 2022 sene sonu tahminini 17.5 TL'den 19,5 TL'ye çıkardı.

Son çeyrekte turizm gelirlerinin desteğinin düşmesi ile cari açığın daha da yükseleceğinin altını çizen HSBC, Dolar/TL tahminini 2022 sene sonu için 17.5 TL'den 19,5 TL'ye, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18.2 TL’den 21 TL'ye çıkarttı.

Ekonomist Alaattin Aktaş, doların kaç TL olacağını yazdı: 'Bundan kaçış yok'Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kur Stratejisti Murat Toprak imzalı notta, Türk Lirası'nın son aylarda yükselen enflasyonun reel faizleri daha da baskılaması, liralaşma stratejisinin ilk çoşkusundan eser kalmaması ve cari açığın da yükselmesi ile beraber değer kaybettiğini bildirdi.

Para politikası duruşunda önümüzdeki dönemde değişiklik olacağına dair bir ayrıntının olmadığı belirtilen notta, kur korumalı mevduatın yurt içi yerleşiklerin büyük döviz alımlarını önlemede rol oynamayı sürdürdüğü analizinde bulunuldu.

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön