17 / 04 / 2024

Kütahya Hüdarabbim Camii için yıkım kararı!

Kütahya Hüdarabbim Camii için yıkım kararı!

Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ın tepki çeken "Orada İsrail ajanlığı öğretildiği için kapattım" sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Hüdarabbim Camii, bu kez yıkım kararıyla gündemde. İşte ayrıntılar...




Kütahya Belediyesi Encümeni, 6 Temmuzda mühürlenen Akyazılı Orta ve Yüksek Öğretim Vakfına ait Hisar Erkek Öğrenci Yurdu ve yurdun bünyesinde bulunan 36 yıl önce hayırsever bir vatandaşın Akyazı Vakfı'na bağışladığı Kütahya Müftülüğü'ne ait Hüdarabbim Camii için yıkım kararı verdi. 


RUHSATSIZ İDDİASI


Kütahya Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 


"Binanın ruhsat alınmaya uygun hale getirilmesi için bir ay süre tanındı. Söz konusu sürede kaçak bina, ruhsat almaya uygun hale getirilmedi. Yapılan kontrolde bir aylık sürede ruhsatsız yapılan yurt, zabıt tutulduğu halde ruhsat almadığı ve yıkılmadığı görülmüştür. 

Belediye encümenimiz, ruhsatsız yapılan inşaatın yıkılmasına, yıkılmadığı takdirde belediyemizce yapılan yıkım masrafının tahsiline, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına oy birliğiyle karar vermiştir." 


CAMİ YURDUN ALT KATINDA


Kütahya Belediyesi daha önce cami kapatıldığı için aldığı tepkilere 'Yurt binasından bağımsız bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası yurt binasının içinde bulunması sebebiyle ibadete kapatılmıştır. Yurdun giriş katındaki 170 metrekarelik alan cami olarak kullanılıyor" karşılığını vermişti.



Bugün





Geri Dön