26 / 04 / 2024

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.



Türkiye’de konut fiyatlarının artma sebebi demire, çimentoya, tuğlaya gelen zamlar. Gelen zamlardan dolayı konutta adeta fiyat patlaması oldu. Dolayısıyla bu fiyat artışları başladı. Bundan 6 ay evvel 500 bin liralık evin fiyatı 1 trilyon 200 bin TL oldu.  O zaman demirin tonu 3 bin 600 TL’ydi. Şimdi demirin tonu 17 bin TL. İnşaat girdi kalemlerine gelen artışlar ev fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Zamlar bütün tüketicinin veya alıcının büyük ölçüde ekonomik sıkıntıya girmesine sebep oluyor. 

Hükümet son olarak konut finansman projesini kamuoyuna duyurarak 10 yıl vadeli 0,99 faizli bankalardan konut kredisi kullanımının önünü açtı ancak yapıaln hesaplamalar alt ve orta gelir grubunun bankadan çektiği krediyi ödemeye bile yetmiyor. Konut almak isteyen tüketici bankadan 1 milyon lira konut kredisi çekilse aylık ödeyeceği faiz tutarı 16 bin TL'yi buluyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön