24 / 04 / 2024

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...



Hükümet “tasarruf” politikaları çerçevesinde mega projelerden vazgeçmiyor. Mega projelerin yanı sıra özellikle ulaştırma, enerji ve sanayi alanında birçok proje tam gaz sürdürülecek.

Doğalgaz yatırımları 

Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre; doğalgaz iletim ve dağıtım ağını ülke genelinde genişletecek yatırımlar sürdürülecek. Bu yatırımlar şehir içi doğalgaz dağıtım yatırımları ile eş zamanlı olarak yürütülecek.

Otoyollar tamamlanıyor

Ulaştırma sektöründe de yatırımlar tam gaz devam edecek. Tamamlanma aşamasındaki otoyol ve bağlantı yolu projeleri ile mevcut otoyol sisteminin korunmasını ve etkin kullanımını sağlayacak, üstyapı iyileştirme, trafik güvenliği, köprü ve viyadüklerin onarımına yönelik projeler bitirilecek. Karayollarında trafik güvenliğiyle ilgili yatırımlara öncelik verilecek.

Yerli trene öncelik 

Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Havalimanı-Halkalı, Ankara-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren projeleri ile Sivas- Erzincan Demiryolu projesine, raylı sistem araçlarının yerli üretimine öncelik verilecek. Filyos Limanı başta olmak üzere bölgesel ana limanların yapımına devam edilecek.

 

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!
 


Geri Dön