16 / 04 / 2024

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...



Hükümet, yılbaşından önce başta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) başta olacak şekilde yeni düzenlemeleri Meclis’ten geçirmeyi hedefliyor. Çalışma hayatındaki düzenlemelere ek olarak bazı ürünlerde ÖTV indirimi ya da sıfırlanması da masada yer alıyor. 

ÖTV indiriminin EYT düzenlemesinin de içinde olacağı torba yasada bulunacağı ileri sürüldü. Kur krizi sonrasında fiyatları katlanan sıfır araçlar için de dolaylı ÖTV indirimine pakette yer verilebileceği ifade ediliyor. 

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek!  

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Şu an itibarıyla piyasadaki en ucuz otomobil 400 bin Türk Lirası'ndan başlıyor. Bu rakamın altında birkaç model araç bulunsa da onlar da tedarik sorunu sebebiyle yalnızca listede gösteriliyor. 

İşte otomobilde ÖTV indirimi ile ilgili merak edilenler ve son dakika gelişmeleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön