25 / 04 / 2024

Hükümetten piyasayı sallayacak "büyük zam" adımı! Doların yükselmesinin ardından gelen kritik adım

Hükümetten piyasayı sallayacak

Enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektörü temsilcileriyle İstanbul'da bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.



Türkiye'de son dönemde gıda fiyatlarındaki artış tüketicinin belini büktü cüzdandaki parayı adeta buharlaştırdı. Market alışverişlerinde bazı kalemler lüks kategorsine girerken asgari ücretli ve orta düzey gelir sahipleri alışveriş listelerinden bazı ürünleri mecburen çıkarmak zorunda kaldı.

Resmi rakmlara göre; tüketici fiyatları Nisan ayında yüzde 7,25 oranında arttı, yıllık enflasyon 8,83 puan yükselişle yüzde 69,97 olarak gerçekleşti. Gıda grubunda yıllık enflasyondaki yükseliş alt kalemler genelinde devam ederken, bir önceki ay yataya yakın seyreden taze meyve ve sebze fiyatları bu dönemde yüksek artış sergiledi.

BAKAN GIDA ÜRETİCİLERİNDEN "ZAM YAPMAMA" DESTEĞİ İSTEDİ

Doların kritik seviye olarak kabul edilen 15 lirayı aşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gıda sektörüyle kritik bir toplantı yaptı. Dolardaki en ufak yükseliş anında gıda fiyatlarına ve diğer ürünlere yansıyor. Durumun farkında olan Bakan Nebati, gıda toptancıları şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarla bir araya geldi.

Önce yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile buluşan Nebati, bu toplantının ardından gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş adamlarıyla bir araya geldi.
 

Hükümetten piyasayı sallayacak "büyük zam" adımı! Doların yükselmesinin ardından gelen kritik adım


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön