29 / 03 / 2024

Hulusi Belgü: Esnaflarımız AVM'lerde kira ödemelerinde zorlanmayacak!

Hulusi Belgü: Esnaflarımız AVM'lerde kira ödemelerinde zorlanmayacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü Alışveriş Merkezleri ve Yatırı merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor" dedi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. İnanıyoruz ki esnaflarımız AVM'lere geldiklerinde ticaretleri artacak ve kira ödemelerinde de zorlanmayacaklardır" dedi. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Perakende Yasası hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belgü, yeni yasanın perakende sektörünü işleyişine birçok yenilik getireceğini ifade etti. 


Yasada AVM sahipleri veya yatırımcılarını ilgilendiren hususların da mevcut olduğuna değinen Belgü, "Yasada yer alan ve toplam satış alanlarının yüzde 5'i kadar bir alanın rayiç bedellerle esnaf ve sanatkarlara kiraya verilmesi; binde 3'si kadar bir yerin de kaybolmaya yüz tutmuş meslek mensuplarına rayicin dörtte birini geçmeyecek şekilde kiralanması konuları bizim için asla bir zorunluluk olmamıştır. Alışveriş merkezlerindeki esnaf sayısı yüzde 3,7 civarlarında ve bu oranın yüzde 5'e çıkması arzu ettiğimiz ve desteklediğimiz bir konudur" değerlendirmesinde bulundu.Hulusi Belgü, "Günümüzde alışveriş 

cesinde de esnafın AVM'lere gelmesi için daha özellikli ve imtiyazlı kiralar teklif edildiğini ve bunun devam edeceğini söyledi. Esnafların alışveriş merkezlerinde yer alması konusuna önem verdiklerini yasa öncesinde de pek çok kez vurguladıklarını anımsatan Belgü, 2004 ile 2014 yılları arasında esnaf sayısında herhangi bir değişiklik ya da azalma görülmediğini ifade etti.


Türkiye genelinde 2 milyon civarında esnafın mevcut olduğunu ve onların da ticaretin ayrılmaz bir parçası olduklarını dile getiren Belgü, şunları söyledi: "Biz esnafımızı destekliyoruz. Yeter ki esnafın cesareti olsun ve alışveriş merkezlerinde yer almak istesinler. Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. İnanıyoruz ki esnaflarımızın AVM'lere geldiklerinde ticaretleri artacak ve kira ödemelerinde de zorlanmayacaklardır." 


Bizim Gazete


Geri Dön