25 / 04 / 2024

Hurda fiyatları resmen fırladı! Her an hurda savaşları başlayabilir! 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları resmen fırladı! Her an hurda savaşları başlayabilir! 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün 1,9 TL zam geldi. Bu zamana kadar gelen zamlar içerisinde en çok bugün zam geldi ve hurda fiyatları resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.



Son dakika 27 Ekim 2022 hurda fiyatlarına bugün 1,9 TL zam geldi. Gelen zamla beraber bakır hurda fiyatları resmen fırladı. Bu zamana kadar gelen zamlar içinde en yüksek zam oldu. 

HURDA SAVAŞLARI BAŞLAYABİLİR

Hurdanın yeşil ekonomi ile beraber öneminin daha da artacağı belirtilirken, bu durumun üretimde dışa bağımlı olan Türkiye’nin rekabet gücünü olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.

Küresel çapta çelik sektöründe yaşanan gelişmelerin yer aldığı KPMG'nin “Çelik Sektörel Bakış-2022” raporunda, hurdanın yeşil ekonomiyle birlikte öneminin daha da artacağı belirtilerek, ticaret savaşlarının yeni bir versiyonu olarak hurda savaşlarının gelecek yıllarda gündeme oturabileceği uyarısı yapıldı. Bu durumun, Türkiye'nin rekabet gücünü olumsuz etkilemesine ve yurt içi çelik üretiminde sıkıntılara sebep olabileceğinin altı çizildi.

Türkiye'nin dışa bağımlı bir ülke olduğunu ve hurdada oluşacak arz sıkıntısının teknoloji avantajını yok edebileceğine dikkat çekerek PMG Türkiye Metal ve Maden Sektör Lideri Burak Yıldırım, “Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak bu duruma mutlaka alternatifler geliştirmek zorundayız. Hammadde kaynaklarını ve çeşitliğini nasıl artırabileceğimize odaklanmamız bir zorunluluk haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 27 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.


Geri Dön