29 / 03 / 2024

Hüseyin Keskin: Sultanbeyli'nin ulaşım sorununu çözeceğiz!

Hüseyin Keskin: Sultanbeyli'nin ulaşım sorununu çözeceğiz!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin, "Sultanbeyli, akıllı şehircilik uygulamalarıyla yaşam kalitesini artıracak. Yenidoğan, Devlet Hastanesi, Çeşme Durağı arasında yeni metro hattını ilçemize kazandırarak ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözmeye devam edeceğiz." dedi...



Sultanbeyli'deki Aydos Kütüphanesi, yenilenmiş haliyle Mustafa Kutlu Kütüphanesi olarak kitapseverlerle yeniden buluştu. Mustafa Kutlu Kütüphanesi'nin açılışı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, açılış töreninde konuşma yaptı. İlçede bugüne kadar yapılan çalışmalara değinen Keskin, şunları söyledi;

"2009'da 321 olan ulaşım sefer sayımız 2018'de 2 bin 190'u bulmuştur. 400 yataklı devlet hastanemiz, Ahmet Keleş, Battal Gazi, Ali-Mehmet Ceylan Aile Merkezlerimiz hayata geçen diğer sağlık yatırımlarımızdır. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin çalışmalarını da yeni dönemde inşallah tamamlayacağız. Son 9 senede ilçemize 37 okul, 7 spor salonu kazandırdık. Merkez Cami projesinde 450 kişi olan cami kapasitemiz, bin 100 kişiye çıkartıldı. 4 katlı 317 araçlık otopark ile de kent merkezinin park ihtiyacına cevap verdik. Gençlik, Mecidiye, Yunus Emre, Abdurrahmangazi, Hasanpaşa, Kubbe Caddesi, Adil Mahallesi meydanlarını kullanıma sunduk.

Ayrıca kısa bir süre önce hayata geçirdiğimiz bilim ve teknoloji merkezimizde çocuklarımız bilim ve sanatla buluşuyorlar. Bilim merkezimizde bilim ünitesi, maker atölyesi gibi alanlar var. Gençlerimize burada robotik kodlamayla ilgili eğitimler verilecek. Hayata geçirdiğimiz katık atık aktarma merkeziyle evsel atıklar haftada bir toplanırken 2015'ten itibaren evsel atıkların her gün toplanmasını sağladık. 2018'de asfalt oranımızın yüzde 99 seviyesine ulaşması, Hamidiye Deresi'nin ıslah çalışmalarının tamamlanmış olması ve Naldöken, Uzundere, Karanlık Dere'nin de ıslah çalışmaları sona yaklaştı.

Kültürel çalışmalar kapsamında ise Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimiz, Sultanbeyli Gençlik Merkezimiz, İstanbulensis Gençlik Merkezimiz, Hasanpaşa Gençlik Merkezimiz, Adil Mahallesi, Fatih ve İstanbul gençlik merkezlerimiz hizmettedir. Ayrıca Aydos, İstanbulensis, Hamidiye Halk, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank, Hasan Hüsnü Paşa kütüphanelerini ilçemize kazandırdık. İki okuma evimizle de gençlerimizin ders çalışabilecekleri sosyal ortamlar oluşturduk."

"Sultanbeyli bir eğitim cenneti olacak"

Keskin, konuşması sırasında seçimlerden sonra yapılması planlanan projelerden de bahsetti. Keskin, şunları söyledi; "Sultanbeyli, akıllı şehircilik uygulamalarıyla yaşam kalitesini artıracak. Yenidoğan, Devlet Hastanesi, Çeşme Durağı arasında yeni metro hattını ilçemize kazandırarak ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözmeye devam edeceğiz. İlçemize 10 yılda kazandırdığımız 52 parkın yeni sıra yeşilliğin ağırlıklı olduğu rekreasyon ve yeni çocuk oyun alanlarını kazandıracağız. Aydos Tepesi ve Teferrüc Tepe'ye mesire alanlarını kazandıracağız. Macera parkları, seyir terasları, oba kütüphaneleri, gençlik ve izcilik kampları gibi birçok sosyal alanın yer alacağı proje ilçemize nefes katacak. Halkımıza spor yapmak için alanlar oluşturacağız. Gölet Parkı, Aydos Sosyal Tesisi ve Yeni Mesire alanlarının yanında Sultanbeyli, Millet Bahçesi ve Memleket Kıraathanesi'ne de sahip olacak."


Geri Dön