25 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.



Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı dün Başkan Hüseyin Sözlü Başkanlığında toplandı. Meclis gündeminin görüşülmesine geçilmeden önce Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı. Başkan Sözlü yol çalışmalarıyla ilgili olarak, bazı ilçelere 80, bazı ilçelere ise 40 km mesafede yol yapıldığını belirterek, geçmiş dönemden de devam eden bazı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti, 2015 yılı içerisinde 1000 km yol yapılacağını söyledi. 


EN ÖNEMLİSİ ULAŞIM 


Gündem dışı söz alan AK Parti Gurup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşunu ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladıklarını belirterek, '2014 yılında halis bir niyetle parti ayrımı yapmadan tüm belediye meclis üyeleri birlikte çalıştık. Bu birlikteliğimizin bu yıl içinde de devam etmesini diliyorum. Yıl sonunda en son olarak bütçe görüşmelerini tamamladık ve belediyemizin bütçesinin artımına katkı koyduk. Bana göre Adana'nın en büyük sorunu ulaşımdır.Nüfus ve araç sayısının artmasından dolayı kuzey-güney istikametine gidiş geliş özellikle akşam saatlerinde büyük bir sorun oluyor.Bu nedenle bir an önce ulaşım mastır planının yapılması gerekiyor"dedi. 

Gülaçtı'nın bu önerisine cevap veren Başkan Sözlü, Trafik sorunu metropol kentlerin ortak sorunudur ama, bu Adana'nın kaderi olmamalıdır. Bazı sorunları çözmeye çalışırken, bazı problemlere de balıklama atlamak istemiyoruz.Çünkü bütçemiz ortada.'dedi. 


KENT ESTETİĞİ ÖNEMLİ


Meclis oturumunda gündem dışı söz alan Soner Çetin ise Yüzüncü Yıl Mahallesinden Karahan'a kadar bir imar uygulaması yaptıklarını belirterek, 'Bu konu Büyükşehir Belediyesi gündemine gelecek. İmar planı uygulanırsa bu bölgede herkes ruhsatını almış olacak.Fakat uygulama başlamadan önce ASKİ'nin kanalizasyon işini bitirmesi gerekiyor.Dere yataklarına bina yapılmaması önemli.Ayrıca Kent estetiğine de önem verilmeli.Bugüne kadar yapılan binalarda engelliler hep göz ardı edilmiş.Bundan sonra yeni yapılacak binalarda engellilerde düşünülmeli.Biz kendi ilçemizde bundan sonra binalara çatı yapılmasını düşünüyoruz.Çirkin görüntülere neden olan güneş enerjilerinin sadece panel kısmının bu çatılara yerleştirilmesini sağlayacağız.Karahan'la, Memişli arasına bir köprü yapılmasını istiyoruz.Sokaklardaki asfaltlama işini biz kendi imkanlarımızla tamamlamaya çalışıyoruz.Büyükşehir Belediyesi'nin ana cadde ve bulvarların asfaltlama işine de Nisan ayı ile başlayacağını öğrendik.Bir de bu hafta Perşembe günü meclise geleceğini öğrendiğimiz şantiye yerimizle ilgili bir talebimiz var.Şehir merkezi dışına taşınması gereken şantiyemiz için de meclisimizin gerekli duyarlılığı göstereceğini ümit ediyorum.Ayrıca belediyemize yapılan saldırı ile ilgili olan bizlere destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk iki maddesi olan Denetleme ve İhtisas komisyon üyeleri seçimi 16 Ocak Cuma günü yapılması oy birliği ile kabul edilirken diğer maddeler yine meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edildi. 


Adana Bölge


Geri Dön