19 / 04 / 2024

Hüseyin Yıldız, son 6 yılda açılan duble yolları sorguluyor!

Hüseyin Yıldız, son 6 yılda açılan duble yolları sorguluyor!

MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, son 6 yılda kaç kilometrelik duble yol açıldığını sordu



Hüseyin Yıldız, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2003-2009 yılları arasında, kaç kilometrelik erişme kontrollü karayolu (otoyol) ve duble yol açıldığını öğrenmek istedi.

Bu yolların yıllara ve illere göre dağılımını soran Yıldız, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"2003-2009 yılları arasında yapımı tamamlanmış olan erişme kontrollü karayolu ve duble yolların kaç kilometrelik kısmının projesi ve istimlak işlemleri 2003 yılından önce; kaç kilometrelik kısmının hem projesi, hem istimlak işlemleri hem de yapılıp tamamlanması ise bu dönem içinde gerçekleşmiştir? 2003-2009 yılları itibariyle projesi tamamlanmış, istimlak işlemleri gerçekleşmiş, ancak yapımına başlanmamış erişme kontrollü karayolu ve duble yol kaç kilometredir, illere göre dağılımı ne şekildedir? 2009 yılı itibariyle projelendirilen erişme kontrollü karayolu ve duble yolların illere göre dağılımı ve kilometreleri ne şekildedir? 1999-2009 yılları arasında yapımı tamamlanmış duble yolların ortalama kilometre maliyeti yıllar itibariyle ne kadardır?"

MHP'li Yıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde ise bakanlığa bağlı kurumlarda ve KİT'lerde yönetim kurulu üyesi, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı olarak görev yapan; bakan ve milletvekillerinin evlat, kardeş, amca, dayı, hala, teyze, amca çocuğu, dayı-hala-teyze çocuğu yakınlığındaki bürokratların mevcut görevleri ile mevcut görevlere atanmadan önceki görevlerinin neler olduğunu sordu.

Hüseyin Yıldız, Bülent Arınç'ın bakanlığına bağlı kurumlarda, 2002 ve 2007 genel seçimlerinde kamu görevlerinden istifa edip milletvekili adayı olan ancak milletvekili seçilemeyen bürokratların milletvekilliğine aday olmadan önceki görevleri ve şu andaki mevcut görevlerinin neler olduğunu da öğrenmek istedi.
AA


Geri Dön