29 / 03 / 2024

İBB 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışması başlattı!

İBB 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışması başlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek toplam 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışmalarını başlattı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Yakasında 14, Anadolu Yakasında ise 10 aktarma istasyonunun mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için ihaleye çıkacak. Metro, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları sayesinde vatandaşlar, zaman kaybetmeden her yöne kesintisiz ulaşım sağlayabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek toplam 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışmalarını başlattı. 




İŞTE O MERKEZLER 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü, toplu taşım sistemlerinin merkezleri olacak aktarma istasyonlarının mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayıs'ta ihale düzenleyecek. Avrupa Yakasında toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakasında ise toplam inşaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak. 



HER YÖNE ULAŞIM 

Metro, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları sayesinde vatandaşlar, zaman kaybetmeden her yöne kesintisiz ulaşım sağlayabilecek, ihale şartnamesine göre, aktarma istasyonlarında vatandaşların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, otopark gibi sosyal donatı alanları da bulunacak. Böylece vatandaşlar araçlarını merkezlerin yer üstü veya yer altındaki otoparklarına bırakarak, toplu ulaşımı kullanabilecek. 



Bizim Gazete


Geri Dön