26 / 04 / 2024

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İBB, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

İBB'den yapılan açıklamaya göre,  çalışma kapsamında giyotin pencere, Bağdadi duvar kaplaması ile ahşap yapının bir odasının tüm elemanları  usta hocalar nezaretinde uygulamalı olarak birebir üretilecek.  

10-11 Mayıs tarihlerinde DEB Ahşap Eğitim Atölyesi’nde düzenlenecek program 4 ana başlıkta ve 10 kişilik bir grupla yürütülecek. 

Atölyede, konunun uzmanları tarafından, ahşap yapı elemanı onarımı, yapıda kullanılan ahşap malzemeleri tanıma ve koruma yöntemleri,  ahşap giyotin pencere yapımı, ahşap karkas yapım sistemleriyle ilgili sunumlar yapılacak.

Açıklamada, katılımcıların etkinliğe 09.00-17.00 tarihlerinde 2 tam gün katılmaları gerektiği ve katılmak isteyenlerin detaylı bilgiyi http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,44966/koruma-uygulama-ve-denetim-burolari-kudeb.html adresinden edinebileceği belirtildi.


Geri Dön