28 / 03 / 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin gündemi değil. Ayasofya bizim onurumuzdur, bize emanettir, 1500 yıllık tarihten emanettir. Bu süreci siyasallaştırıp, siyasi zeminde konuşan sürece ihanet eder" şeklinde konuştu.

Sputniknews'te yer alan habere göre, İBB Başkanı İmamoğlu, Ayasofya'nın tartışmaya açılmasına tepki verdi.

"Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye?" diye soran İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ayasofya 1500 yıllık tarihi bir emanet. Dünyanın mirası bu, muazzam bir eser. Bu manada simgeleşmiş bir alanı, bizim orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte, yanında İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Şimdi siz bugün yüzde 97 oranında turizmin donduğu, otellerin kapandığı, turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye'nin gündemi değil. Bizim konumuz mu şu anda? Ayasofya bizim onurumuzdur, bize emanettir, 1500 yıllık tarihten emanettir. Bu süreci siyasallaştırıp, siyasi zeminde konuşan sürece ihanet eder."

​2019 Haziran ayından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde yaptığı icraatlara değinen İmamoğlu, şöyle konuştu:

-İstanbul çok önemli bir kent. Yakında bir yılımız dolacak. Üç aydır pandemiye odaklıyız. Belediyeciliği bir kenara koyup, ihtiyaçlara ve sosyal yardımlara odaklandık. Dokuz aylık belediyeciliğimizde iş ürettik. Büyük bir anlayış değişimine kavuştu İstanbul. Şeffaflık, adalet var. İstanbul, Türkiye'nin motor gücü. Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde.

-Devlet her gün bizi denetliyor. Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma, kredi onaylamama var. Ne ben ne Mansur Bey buna sığınacak değiliz. Altyapı konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız.

Mevlüt Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur!


Geri Dön