27 / 04 / 2024

İBB: Büyükçekmece'de kültürel tesis yıkımı yapılmadı

İBB: Büyükçekmece'de kültürel tesis yıkımı yapılmadı

İBB: Büyükçekmecede yıkılan yapıların arasında kültürel tesis yok



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece'de Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Sokullu Külliyesi Koruma Alanı'nda yıkımı gerçekleştirilen 14 adet gecekondu arasında hiçbir kültürel tesisin bulunmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükçekemece ilçesinde, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Sokullu Külliyesi Koruma Alanı'nda bulunan ve mülkiyeti tamamen Hazineye ait alanda, kaçak olarak inşa edilmiş 18 adet yapıdan 14'ünün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tamamen yıkıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yıkımı gerçekleştirilen 14 yapının kültür tesisi niteliğinde bulunmayıp ticari nitelikteki kafe, nargile salonu ve lokantalar olduğu kaydedildi.

Söz konusu alanda bulunan tek kültür tesisi niteliği taşıyan amfi tiyatronun ise yıkılmadığı ve yerinde durduğu ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Tamamı kaçak olan ve işletmesi özel şahıslara verilen lokanta ve kafeleri, kültür tesisi olarak niteleyip, tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Sokullu Külliyesi işgalini gizlemek doğru bir tutum değildir. Bir diğer önemli husus ise taşkın riski ve baraj kapaklarının açılması halinde olası can ve mal kayıpları göz ardı edilecek bir durum değildir. Şu anda yüzde 95 oranında dolu olan, taşkın halinde çevresindeki yapıları 4 metre yükseklikte sel baskınına maruz bırakacağı resmi raporla tespit edilen bu riske karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kayıtsız kalması beklenmemelidir."
AA

İlgili haber

Büyükçekmece Gölü kenarındaki kaçak tesisler yıkıldı


Geri Dön