26 / 04 / 2024

İBB, Deprem Hackathonu düzenliyor!

İBB, Deprem Hackathonu düzenliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir İstanbul depremi için hazırlıklarını hızlandırdı. İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile “Deprem Hackathonu” gerçekleştirilecek. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), “Deprem Hackathonu” düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, olası bir deprem sırasında ve sonrasında mağdurlarla, yakınları ve kurtarma ekipleri arasında yaşanabilecek iletişim sorunlarına yönelik çözümler üretilmesi beklenen Hackathon 13-15 Mart tarihlerinde yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şişhane’de bulunan Zemin İstanbul’da yapılacak etkinliğe başvurular https://depremhackathonu.ibb.istanbul/ adresinden yapılıyor. Katılımın 100 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğe son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2020 olarak belirlendi.

Gerçekleştirilecek etkinliğe, seçilen 15 takım katılacak ve takımlar 48 saatlik bir ‘geliştirme’ yarışına girecek. Yarışmacıların, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri, blockchain, nesnelerin interneti gibi yeni teknolojileri kullanarak inovatif çözümler üretmesi plananıyor. Hackathon sonucunda, birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL ödül verilecek. Yarışmacıların ödülü kazanabilmesi için daha önce yazılmamış, içinde yeni bir çözümü barındıran, yenilikçi ürün ve servis fikirlerinin projeye dönüştürmesi beklenecek.  

 

İBB'nin deprem bütçesi 341 milyon TL'ye çıkarıldı!


Geri Dön