19 / 04 / 2024

İBB fotoğraf yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi!

 İBB fotoğraf yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi!

İBB'nin yaşattığı Cumhuriyet coşkusunun yansıtıldığı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Kadir Topbaş, “Başlattığımız coşkulu kutlamalar bizden sonra da ilelebet devam edecek bir olgu haline geldi” dedi




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlamasının coşkusunun ülkemizde fotoğraf sanatına gönül vermiş tüm fotoğrafçılar tarafından belgelenmesi amacıyla İFSAK ile birlikte düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlandı.


Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü arasında gerçekleştirilen ışık- havai fişek gösterilerinden yansıyan coşkunun ve İstanbul manzaralarının yer aldığı fotoğrafların yarıştığı “Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinden aldı. İSFAK (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) Başkanı Tanju Akleman ile bazı belediye başkanları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarının da yer aldığı törende dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi de gezildi.


Cumhuriyet coşkusunun yaşatılmasın açısından çok önemli olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iyi yönetilen şehirlerin insanlara yeni fırsatlar verdiğini belirterek, “Dünya nüfusunun yüzde 50'si şehirlerde yaşıyor. Şehirlerde yapılan her türlü aktivite dünyaya yansıyor. Biz de İstanbul’da bir birtakım aktiviteler yaprak ortak değerlerde buluşmamız gerektiğini düşündük. Düzenlediğimiz lale festivali, cumhuriyet ve fetih kutlamaları bizi bir araya getiren önemli buluşmalar” diye konuştu.




Cumhuriyetin kuruluşuna kadar yaşanan sıkıntıların ve bayrağımızın şehit kanlarıyla sulanmasının bilindiğini vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Bu milli duyguyu birlikte yaşamak için 2005’te ilk adımı beraberce adım attık. 29 Ekim’in dünyada kutlanan 4 Temmuz 14 Temmuz gibi önemli bayramlar arasında olmasını istiyoruz. Bu coşkunun beraberce yaşanılan ve izlenilen bir hale dönüştürmesini istedik ve başardık. Cumhuriyetimizin 89. yılında büyük bir başarıya ulaştık. İstanbul Boğazı bu organizasyon yapılırken tıklım tıklım doldu. Cafeler, lokantalar 3 ay önce rezervasyonlarını doldururken, o gün sahillerde doluydu. Bu coşkuyu ulusal ve yabancı birçok kanal canlı yayınla dünyaya duyurdu. Cumhuriyetin ecdadımız tarafından kuruluşunun coşkusuna katılmak adına önemli bir organizasyona imza attık.”


“Başlattığımız coşkulu kutlamalar bizden sonra da ilelebet devam edecek bir olgu haline geldi. Sadece protokolde kalmayan kutlama coşkusu vatandaşlarca daha çok benimsendi” diyen Başkan Topbaş, bu coşkunun fotoğraflara da yansımasını istediklerini ve o nedenle bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti. Yarışmanın çok güzel ve etkileyici bir organizasyon halini aldığına dikkat çeken Kadir Topbaş, şunları kaydetti:




“29 Ekim’de 42 bin havai fişek ile ışık ve ses gösterilerinin renklendirdiği muazzam bir gösteri yaşandı. 90. yılı daha da görkemli bir şekilde birlikte kutlayacağız. Bakın İstanbul’daki bu kutlamalar dünyaca ünlü New York, Paris ve Sidney kutlamalarının önüne geçti. Gelecek yıl dünyanın fotoğrafçılarını İstanbul’a davet edeceğim. Ben de  amatör fotoğrafçı olarak elimde makinemle fotoğraf çekeceğim. Nice görkemli Cumhuriyet coşkusunu daha milletçe barış ve huzur içinde yaşamayı diliyorum.”


Başkan Topbaş, konuşmasının ardından İSFAK Başkanı Tanju Akleman ile birlikte yarışmada dereceye giren fotoğrafçılara ödüllerini verdi ve daha sonra beraberindekilerle sergiyi gezdi. Yarışmada Üzgün Yılmaz birinci, Serdar Ertekin ikinci ve Cem Erbir üçüncü oldu.

İBB


Geri Dön