25 / 04 / 2024

İBB kendi mülkiyetindeki 79 adet arsayı sattı!

İBB kendi mülkiyetindeki 79 adet arsayı sattı!

Yurt Gazetesi muhabirlerinden Mehmet Demikaya'nın haberlerine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyenin mülkiyetindeki arsa stokunu satarak eritiyor. Belediye geçen temmuz ayında, irili ufaklı 79 arsanın satışını gerçekleştirdi...



Gelecekte kamu hizmeti için gerekli olacağı gerekçesiyle muhalefet partili belediye meclis üyelerinin sıklıkla eleştirdiği arsa satışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi hız kesmiyor. Belediye son olarak, temmuz ayında yapılan arsa satışı verilerini açıkladı. 


Buna göre belediye 79 parça arsa satışı gerçekleştirdi. Bunların bir kısmı yol kenarlarında kalmış olan, oldukça küçük sayılabilecek arsalar olsa da, bir kısmı da rantı yüksek arazilerden oluşuyor. 


1150 METREKARELİK ARSA 2,5 MİLYON TL

Belediye'nin temmuz ayında sattığı arsalardan biri de Dolapdere 1386 ada, 1415 ve 16 nolu parsellerden oluşuyor. Söz konusu üç parsel 150 metrekare büyüklüğünde. Arsayı ihale ile Ascen Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 2.550.000 TL'ye aldı. Ascen firması Antalya merkezli bir firma ve Kemer'deki Asdem Beach Otel'in de sahibi. Firmanın hisseleri Aslan Ülker, Gürkan Ülker, Cihan Ülker ve Mediha Nihan Sayıl'a ait. 

Bir zamanların oto tamir atölyeleriyle ünlü Dolapdere, turizm yatırımcılarının yeni gözde yerlerinden biri olmaya başladı. Kentsel dönüşüm projeleri Dolapdere'nin rantını yükseltti. Yeni imar düzenlemeleri de Dolapdere'nin kaderini değiştiriyor. 


Mehmet Demikaya/Yurt Gazetesi


Geri Dön