29 / 03 / 2024

İBB, Lunapark Gazinosu'nun arazisini aldı!

İBB, Lunapark Gazinosu'nun arazisini aldı!

İBB'nin satın almak istediği arazilerle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi. Araziler içinde en dikkat çekici olan Lunapark Gazinosu'nun arazisi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB'nin satın almak istediği arazilerle ilgili teklifini oybirliğiyle kabul etti. İBB'nin alınması için Belediye Meclisi'nden yetki istediği araziler içinde dikkat çekici olan, Vatan Caddesi üzerinde bulunan, eski Lunapark Gazinosu'nun arazisiydi. Şimdi bir kısmının üzerinde Migros'un olduğu, bir kısmının da açık otopark olarak kullanıldığı arazinin imar sorunu, uzun süredir İBB'nin gündeminde. 


Arazinin bir kısmını konut+ticaret, bir kısmını park bir kısmınıda cami alanı olarak ayıran 2012 yılında yapılan imar planları hakkında, İstanbul 7. İdare Mahemesi 2015 yılında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu arada Fatih Belediyesi, araziyle ilgili olarak hazırladığı uygulama imar planı 16 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclis gündemine geldi.  İstanbul 7. İdare Mahemesi'ndeki açılan davanın sonuçlanmasının beklenmesine karar vererek, Fatih Belediyesi'nin teklifini, Planlama Müdürlüğüne iade etti. 



Yurt Gazetesi 


Geri Dön