29 / 03 / 2024

İBB arazileri

İBB arazileri

İBB İstanbul'un değerli semtlerinde Mecidiyeköy'de 5 adet parselini açık artırma yoluyla sattı. Arazi satışından 473 milyon TL gelir elde edildiği iddia edildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi araziler var?

İBB tarafından satın alınan birçok gayrimenkul için müfettişler incelemelerde bulundu. Araştırma devam ederken İçişleri Bakanlığı dosyaları aldı. Peki o dosyalar neler?

İBB'nin Mecidiyeköy'deki arsası 472 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'nde bulunan 5 parsel arsayı 472 milyon TL'ye satıyor. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 28 Nisan 2021'de gerçekleşecek.

Yatırımcılara duyuru! İstanbul'un en gözde arsaları satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Müdürlüğü, mülkiyeti belediyeye ait 5 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli TL olarak belirlendi.

İBB, Lunapark Gazinosu'nun arazisini aldı!

İBB'nin satın almak istediği arazilerle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi. Araziler içinde en dikkat çekici olan Lunapark Gazinosu'nun arazisi.

İBB Tuzla'daki araziyi 16.9 milyon TL'ye satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 20 yıl önce kültürel tesis alanı olarak ayrılan araziyi, satışa çıkardı. 35 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan söz konusu arazi için, 16.974.000 TL muammen bedel belirlendi.

Demirören'in Göktürk'teki arazileri için yeni iddia!

Demirören Holding'e bağlı Kemer Country'deki arazileri alan Ziraat Bankası'nın 2020 senesinde İBB ile anlaşma yapmak istediği ortaya çıktı. 

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

Bergama'da satışa çıkarılan tarım arazileri TBMM'de!

İzmir'in Bergama ilçesinde satışa çıkarılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Amaç dışı satılan tarım arazileri meclis gündeminde!

Amaç dışı satılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazileri yarılan, evleri çatlayan Yeşilyurtlular yardım bekliyor!

Oda TV yazarı Yusuf Yavuz, bugünkü yazısında Arazileri yarılan, evleri çatlayan Yeşilyurtlular'ın sorunlarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Bb Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Başaran ve Hakan Terzi ortaklığında kuruldu.

Tarım arazileri internetten kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tarım arazileri dijital ortamda kiralanabilecek.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Tarım arazileri çiftçiye 10 seneliğine kiranabilecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait son tebliğe göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri, çiftçiye on seneliğine kiranabilecek. 

İBB arazileri Haberi

İBB arazileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Türkiye'nin en değerli semtlerinden Şişli Mecidiyeköy'deki 5 adet parselini açık artırma yoluyla sattı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 28 Nisan'da yapılan öğrenilen ihale için İBB yönetiminin katılımcılardan 14 milyon 160 bin TL geçici teminat istediği belirtildi.

 Toplam büyüklüğü 17 bin 463 metrekare olan söz konusu parsellerin İBB yönetimi tarafından 473 milyon TL'ye satıldığı ifade edildi. 1'inci Levent'te Büyükdere Caddesi üzerindeki AVM'lere komşu olan bu parselin diğer 4 parselin ise bitişik konumunda yer alıyor. Mecidiyeköy Metro ve Metrobüs durağının karşısında olduğu görüldü. Parsellerin muhammen bedelinden 1 milyon lira fazla rakamla satıldığı tahmin edilirken ihalede yeterli rekabetin oluşmaması olarak yorumlandı. İstanbul'un en değerli arazilerinden olan bu parselleri...